1 juli: Sale in Antwerpen

De Belgen weten pas echt wat SALE is. In tegenstelling tot Nederland, waar het tegenwoordig het hele jaar door wel uitverkoop lijkt te zijn met al die flutkortingen, heeft Belgie een vast periode SALE, die door de wet bepaald is. Wettelijk begint de SALE op 1 juli en op 1 augustus hangt de nieuwe collectie weer in de winkels. Geen oneindige lage kortingen, maar gewoon meteen fikse kortingen. Zo betaal je voor hele outfits soms slechts enkele euro's. Een reisje naar onze Zuiderburen is het wel waard… Maar let op: dit jaar begint de SALE in Anwerpen bij uitzondering enkele dagen eerder. Vandaag namelijk al!

 

 

De Meir heeft besloten om dit jaar een vierdaagse braderie te houden vlak voor de SALE (of SOLDEN zoals de Belgen het noemen). Unizo Antwerpen pikt de 'oneerlijke concurrentie' niet en reageert met een tegenactie. Als antwoord organiseert Unizo de Zomerse Zotte Dagen, dit is een braderie voor de Antwerpse winkelstraten waar er nog geen braderie is. Het resultaat van dit alles is dat de SALE dit jaar in zowat heel de stad Antwerpen vier dagen vroeger start. De koopjesperiode zal dus van start gaan op 27 juni 2008 in plaats van 1 juli 2008. De Meir organiseert ook een koopzondag op 29 juni 2008. De shoppers kunnen knalprijzen tot 70 procent verwachten tijdens de braderie.

Wij hebben nog enkele tips voor je:

1. Ga niet meteen de eerste dagen van de SALE naar Antwerpen, tenzij je van hysterie, drukte en duw- en trekwerk houdt. Het is namelijk enorm druk de eerste dagen van de SALE.

2. Aan het eind van de SALE gaat alles echt voor een appel en een ei weg. De nieuwe collecties moeten tenslotte op 1 augustus in de winkels hangen en er moet ruimte gemaakt worden.

3. Hoe stijlvol ook: trek niet je mooie hoge hakjes aan. Je zal flink wat lopen en bovendien word je zo omver geduwd in het trek- en duwwerk om de beste koopjes te scoren, dus trek comfortabele schoenen aan.

Lees ook:Antwerpse Kammenstraat geeft tips via Bluetooth
Lees ook:Geen zin in Koninginnedag? Ga shoppen in Antwerpen!
Lees ook:Ontdek Moose in the City
Lees ook:Solden succesvol van start
Lees ook:KLM opent pop-up store op de Meir in Antwerpen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “1 juli: Sale in Antwerpen

 1. Helga Bischoff

  Could you please tell me, when the sale begins at Antwerpen this year, 2009?
  Thanks a lot
  H. Bischoff

    /   Reply  / 
  1. Angel Mulder Auteur

   The sale in Antwerpen always starts on July 1.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>