De Bijenkorf schenkt Nederland grootste lichtspektakel

De zesde editie van Turn on the Lights vindt plaats op donderdag 21 november en is nog groter dan de voorgaande jaren. De start van het feestseizoen met een spectaculaire straattheateract trok vorig jaar ruim 10.000 bezoekers naar de Dam. Bij de zesde editie verandert de Dam in een sprookjeswereld waarin magische figuren zweven boven de toeschouwers. Het Rokin en het Damrak worden afgesloten en trams omgeleid om alle bezoekers een mooi uitzicht te bieden op de theateract.

De bijzondere onthulling van de feestverlichting vindt dit jaar ook in Den Haag plaats. De Bijenkorf is initiatiefnemer van dit traditionele eindejaarsgeschenk dat de feestperiode inluidt. Directeur Marketing Robert Bohemen: “De Bijenkorf Amsterdam krijgt dit jaar een nieuwe spectaculaire gevelverlichting en ook het pand van de Bijenkorf in Den Haag is – dit jaar voor het eerst – verlicht. In totaal bestaat de feestverlichting uit maar liefst 400.000 energiezuinige LED-lampen.”

De officiële onthulling van de feestverlichting wordt in beide steden voorafgegaan door indrukwekkend straattheater. Het schouwspel is voor iedereen vrij toegankelijk te bezichtigen. Ter plekke op de Dam van Amsterdam, voor de Haagse de Bijenkorf en thuis via livestream op deBijenkorf.nl of op tv. Hiermee is de viering van de start van de feestmaand voor iedereen in het hele land te volgen. In Amsterdam verzorgt theater Plasticiens Volants uit Frankrijk het optreden, in Den Haag theater Dundu uit Duitsland. Direct na de acts ontsteekt de Bijenkorf de verlichting op de façade, bestaande uit 400.000 energiezuinige LED-lampen, die speciaal voor het feestseizoen op de gevel van de twee panden zijn aangebracht. De avond wordt afgesloten met late night shopping onder genot van livemuziek tot 22.00 uur. De feestverlichting hangt op de gevels van de Bijenkorf vanaf donderdag 21 november tot begin januari 2014.

Donderdag 21 november van 19:00 tot 19.30 uur op de Dam in Amsterdam en de Wagenstraat in Den Haag. www.deBijenkorf.nl

Lees ook:Hans Klok helpt de Bijenkorf
Lees ook:Drie minuten gratis shoppen bij De Bijenkorf
Lees ook:Maffe Marathon Bijenkorf morgen van start
Lees ook:Kardashian Kollection bij Bijenkorf; Khloé in Amsterdam
Lees ook:Maffe Marathon feestelijk gestart in de Bijenkorf Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>