Nederlandse consumenten koesteren de naam ‘Huishoudbeurs’

De Huishoudbeurs houdt vast aan de naam Huishoudbeurs. Nederlands grootste consumentenevenement onderzocht het afgelopen jaar of de merknaam aangepast zou moeten worden. Gebleken is dat de naamsbekendheid van de Huishoudbeurs zeer hoog is, namelijk 97 procent, en dat de naam veel positieve emoties en warme gevoelens oproept. De Huishoudbeurs wordt van 15 tot en met 23 februari gehouden in Amsterdam RAI.

Ontwikkeling van het evenement
De Huishoudbeurs, die dit jaar zijn 69e editie kent, heeft door de jaren heen grote veranderingen ondergaan en is flink doorontwikkeld. Echter de merknaam ‘Huishoudbeurs’ is onveranderd gebleven. Daar waar het vroeger synoniem stond voor nieuwe huishoudelijke snufjes is de Huishoudbeurs tegenwoordig voor bezoekers ‘het gezelligste dagje uit’ met vooral veel fashion, beauty, food, drinks, entertainment en fun. In de beginjaren bood het evenement producten en informatie voor de vrouw, die fulltime huisvrouw en moeder was. Ondertussen is de beurs zodanig veranderd, dat het evenement ook aantrekkelijk is voor een heel nieuwe generatie werkende en financieel onafhankelijke vrouwen. Naast de veelzijdigheid van de beurs wordt er ook aandacht besteed aan maatschappelijke thema’s, waaronder duurzaamheid en persoonlijke ontwikkeling.

“Interessant”
Ook voor beursmanager Nicole Mengerink is het een interessant vraagstuk: “Elk jaar krijgen we wel een keer de vraag of we overwegen om de naam Huishoudbeurs aan te passen. Die vraag is begrijpelijk, omdat bij sommigen het beeld leeft dat de Huishoudbeurs niet meer van deze tijd is. Wij hebben het evenement juist een eigentijdse invulling gegeven, maar we houden graag vinger aan de pols bij de consument om na te gaan wat zij van de naam vinden. En nu blijkt, dat het veel positieve emoties oproept en het een naamsbekendheid heeft van 97 procent onder zowel bezoekers als niet-bezoekers. Iets waar we ongelooflijk trots op zijn en wat ook moeilijk te evenaren is met een nieuwe merknaam. We hebben daarom besloten om de naam ‘Huishoudbeurs’ niet aan te passen, maar het vraagstuk onder bezoekers en niet-bezoekers wel af en toe voor te leggen”.

Diverse onderzoeekn
Uit diverse onderzoeken, die door ondere andere Mindworld en NovioData zijn gedaan in opdracht van Amsterdam RAI, blijkt dat de naam ‘Huishoudbeurs’ duidelijkheid en vertrouwen opwekt.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2014
Van 15 tot en met 23 februari wordt de Huishoudbeurs gehouden in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur en op donderdag 20 februari en vrijdag 21 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Festival Fantastique is elke dag geopend vanaf 10.00 uur: de centrale hal waar bezoekers kunnen genieten van verrassend vermaak, entertainment en optredens van diverse artiesten.

Tegelijkertijd met de Huishoudbeurs worden het BFF Event (15 tot en met 17 februari) en de Negenmaandenbeurs (van 19 tot en met 23 februari) gehouden in Amsterdam RAI. Het BFF Event is alleen toegankelijk voor meiden en jongvolwassenen in de leeftijd van 13-25 jaar. Met een entreekaart van de Huishoudbeurs of Negenmaandenbeurs hebben bezoekers op dezelfde dag toegang tot beide evenementen.

Meer informatie is te vinden op: www.huishoudbeurs.nl. De Huishoudbeurs is ook te volgen op Twitter @huishoudbeurs en Facebook

Lees ook:Huishoudbeurs trekt veel twintigers
Lees ook:Beursbezoekers gaven gem. € 101,- uit op Huishoudbeurs
Lees ook:Huishoudbeurs krijgt een dochter: BFF Event
Lees ook:Mannen onder de hamer op de Huishoudbeurs
Lees ook:Recordaantal activiteiten op Huishoudbeurs dit jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>