Korting krijgen vergelijkbaar met zoenen en knuffelen

Een opmerkelijk onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat het gebruiken van kortingsbonnen en -codes de shopervaring van consumenten een stuk aangenamer maakt. Zelfs zo aangenaam dat het te vergelijken is met zoenen, knuffelen of een mooi cadeau ontvangen!

Een wetenschappelijke studie uitgevoerd door Paul Zak (professor in neuro economie aan de Claremont Graduate University) heeft aangetoond dat het gebruiken van kortingscodes een mens gelukkiger kan maken. Voor het onderzoek liet Zak een groep mensen online shoppen. De helft kon hierbij gebruik maken van een kortingscode, de andere helft winkelde zonder korting. Voor, tijdens en na het winkelen werden de fysieke signalen van de respondenten gemeten en dit gaf de volgende verassende resultaten bij de kortingscode gebruikers:

38% toename oxytocine niveau in het bloed
32% afname in ademhalingsfrequentie
5% afname in hartfrequentie
95% vermindering in transpiratie
11% toename in geluksgevoel (als aangegeven door respondenten zelf)

Wetenschappers stonden versteld van de stoot aan oxytocine die vrijkwam in het bloed wanneer er gebruik werd gemaakt van een kortingscode. Oxytocine is een hormonale stof die zorgt voor gevoelens van blijdschap, liefde en vertrouwen. Het niveau van oxytocine als gevolg van het gebruik van de kortingscode was zelfs hoger dan bij activiteiten als knuffelen en zoenen! Dit is een zeer sterke, emotionele reactie op kortingscode gebruik. De andere effecten als afname in ademhaling- en hartfrequentie en afname in transpiratie geven aan dat het shoppen met korting een relaxed gevoel teweeg brengt. Opmerkelijk was ook dat de respondenten met de kortingscode de shopervaring zeer positief beoordeelden en dat een code werd gezien als een cadeau van de verkoper.

Lees ook:5 euro extra korting bij H&M!
Lees ook:ADV: Shopkorting is dé website voor echte shoppers!
Lees ook:Liefdeshormoon verrijkt verzorgingsproducten
Lees ook:UGG Outlet Rotterdam sluit op 31 december
Lees ook:Nederlander kijkt Nederland – Uruguay op nieuwe tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>