Vreemde kortingen een ware rage; hier de meest creatieve…

Een korting door het dragen van een wapen, een blik eten inruilen voor korting op patat en minder betalen door brave kinderen. Het verkrijgen van kortingen op de meest creatieve manieren is een wereldwijde rage geworden. In tijden van crisis bedenkt de verkoper de meest creatieve manieren om korting te geven, hoe gek de actie ook is. Kortingssite Vouchercode.nl onderzocht de apartste vormen van korting. Vaak liggen er maatschappelijke en politieke redenen achter. In sommige gevallen is er echter simpelweg sprake van een publiciteitsstunt.

Vuurwapen mee uit eten
Bezoekers van het café Langtry in Minnesota, Verenigde Staten, krijgen 15% korting op een maaltijd als ze een wapen bij zich hebben. Klanten die het wapen zichtbaar dragen, ontvangen maar liefst 25% korting. Met deze kortingsactie wilt de eigenaar laten zien dat hij achter het huidige wapenbeleid van de Verenigde Staten staat. Café Langtry was de eerste, maar inmiddels niet meer het enige restaurant in de Verenigde Staten die deze korting hanteert; in Portland brengt 80% van de klanten zijn pistool mee naar de pizzeria in ruil voor korting. De eigenaar van deze winkel heeft het idee overgenomen van een frozen yoghurt store in Utah.

Patat in ruil voor blik groenten
Ook in Nederland bedacht een eethuisje een uiterst bijzondere manier van korting geven, maar wel een met een goed doel in gedachten. Klanten kregen namelijk in ruil voor een blik voedsel, korting op een frikadel speciaal of patatje oorlog. Met deze actie helpt de snackbar de Voedselbank uit het betreffende dorp. Iedere week krijgt het eethuis een lijst met voedingsmiddelen die de Voedselbank tekort komt en in ruil voor de producten die de Voedselbank nodig heeft krijgt de klant korting. De snackbar laat op deze manier zien dat, ook al heeft heel Nederland last van de crisis, zij niet te beroerd zijn degene die het hardste zijn getroffen te helpen.

Brave kinderen krijgen korting
In de staat Washington (VS) zijn ze niet zo gewend aan goed opgevoede kinderen, zo bleek uit de korting die werd gegeven aan een gezin met goed opgevoede kinderen. De kinderen van 2, 3 en 8 jaar gedroegen zich tijdens het diner zo voorbeeldig, dat de ouders complimenten kregen van het personeel. Daarnaast kregen zij een bak ijs om de te delen en als kers op de taart ontving de familie ook nog een kleine korting van 4 dollar onder de noemer van ‘goed gedragende kinderen’.

Lees ook:Speelgoed ruilen voor gratis sporten
Lees ook:Starbucks sluit 661 winkels
Lees ook:Microsoft geeft gratis geheugen weg
Lees ook:Linda de Mol helpt platzakke Sinterklaas
Lees ook:Gevaarlijke babyslaapzak bij IKEA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>