Jumbo kiest voor witte en zwarte Pieten op verpakkingen

De verpakkingen van Sinterklaassnoepgoed en de reclameuitingen van supermarktketen Jumbo gaan er vanaf dit jaar anders uitzien. Vanwege de maatschappelijke ophef rondom Zwarte Piet heeft het bedrijf besloten om dit jaar zowel donkere als lichte Pieten op hun verpakkingen en reclames te laten zien. Dat meldt RTL Nieuws. Vorig jaar wilde Jumbo zich nog niet mengen in de discussie, dit jaar is de keten daar op teruggekomen, al vond men het erg moeilijk. ‘Jumbo is er voor iedereen. We beschouwen het Sinterklaasfeest als het leukste feest van het jaar voor onze kinderen. In de discussie rondom Zwarte Piet lijkt het moeilijk een oplossing te vinden waarmee iedereen tevreden is’, laat een woordvoerder weten aan RTL Nieuws.

Sinterklaasjournaal

Jumbo laat weten de lijn van het Sinterklaasjournaal te volgen. Vorig jaar waren er in het Sinterklaasjournaal voor het eerst blanke pieten te zien. Deze pieten waren in opleiding en werden uiteindelijk vanwege het roet in de schoorsteen donkerder.

Lees ook:Albert Heijn houdt Zwarte Piet zoals hij is
Lees ook:HEMA doet aangifte na bedreigingen vanwege Zwarte Piet
Lees ook:Verdacht pakketje in Jumbo Hintham blijkt loos alarm
Lees ook:Politie vraagt hulp bij vinden bomlegger Jumbo
Lees ook:Jumbo reinigt karretjes i.v.m. mexicaanse griep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>