De beste cadeaus voor als je zoon of dochter geslaagd is

Nadat je tiener jarenlang heeft gezwoegd op zijn of haar middelbare school kun je, wanneer vandaag het verlossende telefoontje is gekomen dat hij of zij geslaagd is, echt niet aankomen met een simpele mok met daarop de tekst ‘Geslaagd’. Daar kom je alleen mee weg als je tante of opa bent van de geslaagde in kwestie. Wil je dat je kind zijn of haar examenperiode nooit weer vergeet, dan kom je met één, of liefst meer van deze cadeaus aanzetten:

Rijlessen

Er even van uit gaande dat jouw kind de leeftijd van 16,5 inmiddels heeft bereikt, is dit een perfect cadeau waarvoor de geslaagde je nog eeuwig dankbaar zal zijn. Niets weergeeft jouw vertrouwen in hem/haar beter dan dat je hem/haar het rijbewijs gunt. Een rijbewijs is namelijk de ultieme vrijheid, en dat jij als ouder dát aan je kind toevertrouwd is goud waard.

Jongerenvakantie

Nog beter dan de rijlessen is de jongerenvakantie naar een zonnige bestemming als Salou, Chersonnissos of Kreta. Zeker als je als ouder gruwelt bij programma’s als ‘Zon, zuipen, ziekenhuis’ en je daar ook regelmatig over uitspreekt tegenover je puber, zal dit cadeau des te meer in goede aarde vallen. Wederom is het een blijk van vertrouwen dat je hem/haar de vrijheid gunt, en dat is veel waard. Je zoon/dochter zal zich deze vakantie voor eeuwig blijven herinneren.

Stedentrip

Is jouw zoon of dochter wél dol op reizen maar niet op de typische zuipvakanties zoals je ze op televisie ziet? Boek dan een stedentrip naar een bijzondere bestemming. Liefst een bestemming die niet zo voor de hand ligt; Reykjavik, Krakau of Dublin. Heeft jouw zoon of dochter echt keihard moeten zwoegen? Beloon hem of haar dan met een reis naar New York. Ideaal aan dit cadeau is dat je, een beetje afhankelijk van de bestemming, kunt eisen dat je zelf meegaat. Een moeder-dochtertrip naar New York of een vader-zoonreis naar Dublin is heus zo gek nog niet!

Een middagje naar de Ikea 

Gaat jouw zoon of dochter deze zomer op kamers? Dan is het heerlijk om een middag naar de Ikea om de kar vol te laden met beddengoed, krukjes, kussentjes en ander huisraad. Nog beter is het wanneer pa en ma vervolgens afrekenen bij de kassa. Gaat zoon of dochter nog jaren plezier van hebben.

Kan jij je nog herinneren wat jij van je ouders kreeg toen je was geslaagd voor de middelbare school? 

Lees ook:Samen voorbereiden op start middelbare school
Lees ook:Budget-cadeautjes voor een geslaagde
Lees ook:Stylistix: opvallende outfit voor je stoere zoon of dochter!
Lees ook:Winterse cadeautjes voor de kids
Lees ook:70% van de Nederlanders bezoekt IKEA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>