Handig voor Sinterklaas: Lootjestrekken.nl

Al sinds jaar en dag vieren wij Sinterklaas met mijn familie. Een klein gezelschap, maar enorme gezelligheid! Met zes man rond de tafel is het trekken van de lootjes echter vaak drama. Door het kleine aantal deelnemers is de kans nogal groot dat je je eigen lootje uit de hoed tovert. Een paar jaar geleden maakten we zelfs mee dat een kwartier lang steeds wel iemand was die zichzelf had getrokken. Na een kwartier besloot ik daarom – toen ik mijn eigen lootje had getrokken – dat ik een cadeau voor mijzelf zou gaan kopen.

Online lootjes trekken

Sinds vorig jaar hebben we echter een oplossing voor dit probleem waar ik zelf razend enthousiast over ben! Op de website lootjestrekken.nl kun lootjes trekken zonder gedoe! En ook het probleem van lootjes kwijtraken en vervolgens niet meer weten wat de wensen waren op het verlanglijstje is met deze site voorgoed verleden tijd. De website onthoudt namelijk de gegevens, die je ten allen tijde in kunt zien. Super handig!

Je lootje krijgen via de mail

Hoe gaat het in zijn werk? Heel simpel. Eén persoon is de beheerder van de groep. Diegene vult alle emailadressen in, waarna alle deelnemers bericht krijgen dat zij hun verlanglijstje in moeten leveren. Wanneer iedereen zijn of haar verlanglijstje heeft ingeleverd, worden de lootjes getrokken en krijgen de deelnemers een email met daarin het verlanglijstje van de persoon die zij/hij getrokken heeft.

Nooit twee keer dezelfde persoon

Wat ook super handig is aan deze website is dat de website onthoudt wiens lootjes je vorig jaar getrokken hebt. De site zorgt er automatisch voor dat je die persoon niet weer trekt. Zo voorkom je dat je vier jaar op rij sokken en een boxershort voor je broertje hoeft te kopen of dat je inspiratieloos bent voor het gedicht omdat je alle mogelijke stof een jaar eerder al hebt verbruikt!

Cadeau-ideeën

Nog een fijne mogelijkheid aan Lootjestrekken.nl is de mogelijkheid om cadeautjes uit te zoeken. Vooraf geeft de beheerder aan wat het budget is voor de cadeautjes. Vervolgens kun je verschillende categorieën, zoals wonen of koken, aanvinken, waarna de site je allerlei cadeau-ideeën geeft.

Populaire website

Dat Lootjestrekken.nl een populaire website is mag duidelijk zijn. Tot dit moment zijn er dit jaar al meer dan 590.000 lootjes getrokken!

Lees ook:Sinterklaas negeert economische crisis…
Lees ook:Vrolijke foute kerstboxershorts bij Zeeman
Lees ook:Sint snapt het niet
Lees ook:Hoeveel paar schoenen heb jij in de kast staan?
Lees ook:Speel voor geheime Kerstman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>