Wijngenietgids van Hubrecht Duijker; een fijn cadeau voor wijnliefhebbers

Wat koop je voor iemand die alles al heeft, een wijnkelder heeft die hij nooit en te nimmer leeg zou kunnen drinken maar wel graag praat over wijn? Ik heb het ideale cadeau gevonden: de Wijngenietgids van Hubrecht Duijker. Het is een boek niet alleen voor wijnkenners, maar ook gewoon voor liefhebbers. Van die type wijndrinkers die na een sipje genomen te hebben iets mompelen in de trant van ‘vast een goed jaar’, ook wanneer ze de huiswijn van de Aldi voor wordt gezet.

De Wijngenietgids is een gids voor iedereen die meer wil weten over wijn, maar niet alleen zit te wachten op kennis voor de echte kenners. In de gids staan namelijk ook een heleboel leuke weetjes en ‘wist-je-datjes’, op een anekdotische wijze beschreven. In 365 tips, anekdotes en verhalen neemt Hubrecht de lezer mee in de wereld van wijn. In het hart van het boek bevindt zich een extra smaakkatern. Hier lees je alles over de verschillende soorten druiven en wat voor wijnen daar van te maken zijn.

Het boek is een samenstelling van eerdere werken van Duijker, aangevuld met nieuwe kennis en verhalen. Dat is enerzijds jammer, want door zo enorm veel weetjes samen te voegen tot één geheel zijn er wat foutjes ingeslopen. Nog binnen de eerste vijftig tips vond ik namelijk al twee tips die dubbel in het boek staan, zei het ietwat anders beschreven. Dat neemt niet weg dat het alsnog een heel fijn naslagwerk is om te lezen. Doordat de meeste tips en weetjes kort van stof zijn nodigt het uit om door te lezen bij de volgende tip. Voordat je het doorhebt ben je zo vijftig tips verder. Uiteraard onder het genot van een wijntje, want daar krijg je wel zin in bij het lezen van de Wijngenietgids!

De Wijngenietgids is een zeer geschikte gids voor iedereen die meer wil weten over wijn. Op een leuke wijze beschreven, bomvol informatie, maar zonder dat het een te stoffig naslagwerk wordt.

De Wijngenietgids kwam onlangs uit bij Aerial Media Company in Tiel, telt 160 pagina’s en kost €17,95.

Lees ook:De beste wijnen bij Plus en Dirk III
Lees ook:‘Tuinieren is kinderspel’ – handboek voor kinderen met groene vingers
Lees ook:Het SmaakPretpark
Lees ook:Het grote junkfoodboek
Lees ook:Wat vrouwen in Den Haag willen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>