Droomvallei maakt voor het eerst prentenboek

De Droomvallei lanceert het prentenboek Vogel Vera in het Wonderbos met illustraties en versjes van Esther van der Ham. Na de eerste twee succesvolle voorleesinkleurboeken, is het rijk geïllustreerde ‘Vogel Vera’ het eerste prentenboek van de Droomvallei. De Oostenrijkse architect/ kunstenaar Hundertwasser vormde de inspiratie voor de vrolijke prenten. Net als Hundertwasser maakt Esther in haar tekeningen gebruik van uitbundige kleuren, afgekaderde vlakken, en vooral geen rechte lijnen. Ook is er veel aandacht voor de natuur.

‘Vogel Vera in het wonderbos’ vertelt het verhaal van een grappig vogeltje dat op stap gaat in het wonderbos. In dit bijzondere bos met paarse bomen en oranje struiken komt Vogel Vera telkens voor nieuwe uitdagingen te staan die zij best een beetje spannend vindt. Een heerlijk avontuur om samen te lezen of voor te lezen. Op iedere pagina staat een grote kleurrijke prent, een kort eenvoudig versje dat het verhaalt vertelt en een ‘prachtzin’ die kinderen stimuleert tot positief denken. Zo staat er bijvoorbeeld in een apart kader: “Ik durf iets spannends te doen, denkt Vera trots.”. Kinderen kunnen ook zelf verhalen verzinnen bij de vele illustraties van Esther van der Ham. Hierdoor sluit het boek altijd aan op de belevingswereld van het kind op dat moment. Tot slot is er achterin het boek een werkdeel waar kinderen van 4 tot 6 jaar zelf mee aan de slag kunnen. Vogel Vera is een bijzonder creatief, uitdagend en prachtig prentenboek.

Droomvallei.net

Lees ook:Droomvallei presenteert nieuw boek over Gouden Vogel
Lees ook:Twee muisjes op avontuur in ‘Het kasteel met de duizend kamers’
Lees ook:‘Tuinieren is kinderspel’ – handboek voor kinderen met groene vingers
Lees ook:Nieuw prentenboek van Paddington: Paddington in het ziekenhuis
Lees ook:Nieuw prentenboek van Oliver en Charlie: Waar is Lily?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>