Ingewikkelde flashbacks voor film Premium Rush

Alweer een flinke tijd geleden, op 24 augustus 2012 kwam Premium Rush in Amerika uit. David Koepp is verantwoordelijk als regisseur en scenario schrijver. De hoofdrollen zijn voor Joseph Gorden-Levitt, Michael Shannon, Dania Ramirez, en Jamie Chung. De film is nu in Nederland verkrijgbaar op dvd en blu-ray. Saskia Boree bekeek ‘m voor Shoppenblog.

Voor fietskoerier Wilee is pakketjes bezorgen zijn leven. Het liefst scheurt hij ongegeneerd door de straten van New York zonder remmen om belangrijke post daar te krijgen waar het zijn moet. Wanneer hij van een vrouw een mysterieuze envelop in handen krijgt, heeft hij maar negentig minuten om deze op een adres te bezorgen in Chinatown. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Een bikkelharde undercover agent eist de envelop zonder reden op, maar Wilee wijst hem vriendelijk op de voorwaarden van zijn bedrijf, waarbij hij nonchalant weer op zijn fiets stapt en wegrijdt. Vanaf dat moment blijft de agent hem achtervolgen, al dan niet met de hulp van een stadsagent, die ook op de fiets opereert. Gedurende de tijd verder tikt, komt de jonge fietskoerier achter de motieven van de geheimzinnige envelop. De boodschap in de envelop gaat over leven en dood…

Onder de CSI New York- tune begint de film ergens in het midden van het verhaal, waarbij we Wilee een ongeluk zien krijgen. Dat is ook meteen het moment dat er wordt teruggespoeld zodat de kijker stukje bij beetje te weten komt, wat de aanleiding voor Wilee’s ongeluk is. Op de golven van meerdere flashbacks komen we dan ook weer terug op het ongeluk, en vanaf daar gaat het verhaal verder totdat de ontknoping van de vreemde envelop boven water komt. Elke keer wanneer er een logische verklaring opduikt, wordt er weer teruggegaan in de tijd. Deze flashbacks maken Premium Rush een niet al te makkelijk te volgen film, en worden in mijn ogen ervaren als vervelend. Wanneer je het even niet meer volgt, raak je volledig de draad kwijt. De scenes waarin Wilee op zijn fiets crosst, zorgen voor snelle acties in de film, afgewisseld met de scenes waarin de aggresieve undercover agent een harde rol speelt.

Toch is het verhaal over een snelle fietskoerier niet zo heel origineel. Wie Tami Hoag’s Nacht en Ontij heeft gelezen, snapt waarom. In de eerste plaats zou je denken dat de dvd een verfilming is van dit boek, maar dit is duidelijk niet het geval. Premium Rush is enkel leuk als je van actie houdt, en een verhaallijn zoekt om in te bijten.

Dvd: Premium Rush
Blu-ray: Premium Rush (Blu-ray)

Tekst: Saskia Boree

Lees ook:Horrorfilm Mama begint sterk maar eindigt matig
Lees ook:Voldoet Django Unchained aan alle verwachtingen?
Lees ook:Shoppenblog bekijkt ‘I Am’ van Tom Shadyac
Lees ook:James Bond draagt Tom Ford Eyewear in Skyfall
Lees ook:Dé film voor Shopaholics

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>