Review Hammer of the Gods

Hammer of the Gods speelt zich af in Groot-Brittannië in 871 na Christus, een tijd waarin geweld doodnormaal is. Vikingen spelen een hoofdrol in deze actie en fantasiefilm.

Steinar (Charlie Bewley, o.a. bekend van Twilight) is een jonge Viking strijder die door zijn doodzieke vader op een onmogelijke opdracht wordt gestuurd. Hij moet zijn broer terug zien te vinden. Zijn broer werd jaren geleden verbannen uit het koninkrijk omdat hij een andere, brute levenswijze erop na hield. Steinar gaat op zoek met een groep Vikingen en zijn half-broertje. Steinar verandert van een vrij zachtaardige Viking naar een brute moordenaar. Door zijn zoektocht door vijandig terrein wordt hij de man die zijn vader graag ziet: een keiharde opvolgers van de troon.

De omgeving in Hammer of the Gods is erg mooi weergegeven en de special effects zijn ook niet heel erg verkeerd, maar ze laten wel behoorlijk wat punten liggen op het gebied van acteren. De mannen doen het overigens prima, hoewel het hier en daar ongeloofwaardig overkomt. De vrouwen daarentegen zijn niet goed gecast: niet geloofwaardig en ontzettend overdreven. De verhaallijn is standaard en flinterdun; wat is er uniek aan een Viking die op zoek gaat naar zijn broer en daarbij vijanden tegenkomt?

Er worden veel mensen gedood, maar voor welke reden nou precies? En waar belanden ze überhaupt? De film laat nog veel te veel vragen open en dat is jammer. Het had een cultfilm kunnen worden, maar het laat teveel liggen op het gebied van storyline en acteerwerk. Het enige echte goede wat ik kon waarderen aan Hammer of the Gods, was de scenery. Dat is prachtig in beeld gebracht, maar dat alleen kan de film niet dragen. Zonde.

DVD: 4013549052528
Blu-ray: 4013549052542

Lees ook:Shoppenblog doet inspiratie op bij V&D Kerst Style Event
Lees ook:That’s my boy (met Adam Sandler) draait om seks!
Lees ook:Covermodel gezocht!
Lees ook:Shoppenblog kijkt ‘Small Apartments’… is-ie echt grappig?
Lees ook:Kerstshoppen met Shoppenblog

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>