Cadeautip voor creatievelingen: haakboek Hero en de draak

Het boek ‘Hero en de draak’ lag al een tijdje op mijn bureau te wachten op een review. Het kwam er een hele tijd niet van, want ik wilde het boek goed en in alle rust doornemen om er vervolgens mijn oordeel over te kunnen vellen. Het idee voor het boek vond ik bij voorbaat in ieder geval al ontzettend leuk. Een voorlees/prentenboek, waar je zelf de hoofdfiguren van kunt haken. Op die manier wordt het verhaal een interactief verhaal, waarbij het verhaal tijdens het voorlezen nagespeeld kan worden. Hoe leuk is dat?!

Het verhaal ‘Hero en de draak’ gaat over Hero, die samen met zijn hondje Joe de prachtige Lyda wil gaan bevrijden uit het kasteel waar zij opgesloten zit. Het kasteel wordt bewaakt door een woeste draak. Onderweg naar het kasteel maakt Hero van alles mee, maar lang niet iedereen die hij tegenkomt op weg naar het kasteel heeft het goede met hem voor.

Van de veertien hoofdpersonen in het verhaal zijn allemaal haakpatronen aan het boek toegevoegd, waar creatieve moeders, oma’s of andere creatievelingen mee aan de slag kunnen. Op die manier komt het verhaal echt tot leven. In het begin van het boek worden enkele haaktechnieken op een duidelijke manier uitgelegd. Er zijn haakpatronen van een heks, een kat, een beer, een orks en nog veel meer hoofdfiguren. Wanneer je de poppen af hebt, dan lijken deze ook perfect op de afbeeldingen in het boek.

Het verhaal over Hero is niet heel spannend of interessant, maar dat hoeft ook niet. Dankzij de speelfiguren laat het verhaal nog veel aan de fantasie over, en hoe leuk is dat om dat als kind of als moeder/vader zelf in te vullen?

Voor iedereen die van haken en voorlezen houdt is het boek een aanrader. Kun je niet haken, of haak je bij al je pogingen om iets creatiefs te maken al snel af? Dan zou ik het boek niet aanschaffen, want alleen voor het voorlezen is het boek niet bijzonder genoeg.

Het boek Hero en de Draak is verkrijgbaar voor € 14,95 en is vanaf 15 oktober online en bij de betere boekhandels te verkrijgen.

Lees ook:Twee muisjes op avontuur in ‘Het kasteel met de duizend kamers’
Lees ook:Hero zoekt Flipje Hero’s
Lees ook:Rituals lanceert bodylijn voor mannen in Jaar van de Draak
Lees ook:Het SmaakPretpark
Lees ook:Lidl Museumactie: voor maar 1 euro naar een museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>