‘Achter de tralies schijnt de zon’ van Frank de Bruyn – het vervolg op ‘Niets is wat het lijkt’

Een tijdje geleden heb je kunnen lezen wat ik vond van het boek ‘Niets is wat het lijkt’ van Frank de Bruyn, ook wel bekend als gigolo Ramon uit de Viva. In die recensie schreef ik dat ik het jammer vond dat juist de periode waarin Frank gevangen zat in een Italiaanse gevangenis niet in het boek omschreven is. In ‘Achter de tralies schijnt de zon’ maakt Frank dit goed met z’n lezers, want over die periode gaat zijn nieuwe boek.

Waar gaat ‘Achter de tralies schijnt de zon’ over?

‘Achter de tralies schijnt de zon’ begint waar het vorige boek is opgehouden. In ‘Niets is wat het lijkt’ kon je lezen dat Frank na een spannende ‘date’ in Peru onderweg terug is naar Nederland. Op het vliegveld in Lima wordt hij tussen de reizigers uitgepikt ter controle. Om de één of andere reden verdenkt de douane Frank van drugssmokkel. Franks spullen worden binnenstebuiten gekeerd en Frank zelf moet een röntgenfoto laten maken om te kijken of hij misschien ook bolletjes drugs in zijn lichaam meesmokkelt naar het buitenland. Er wordt geen drugs gevonden en ook Franks lichaam blijkt van binnen schoon.

Achter de tralies in Italië

Eenmaal in Italië wordt Frank aangehouden. In zijn tas is een kotszakje gevonden met daarin uitgepoepte bolletjes met daarin cocaïne. Op dat moment begint Franks nachtmerrie. Zonder dat hij ook maar één woord Italiaans machtig is wordt hij opgesloten in een gevangenis. Frank vraagt een DNA-test aan om te bewijzen dat de bolletjes niet uit zijn maag afkomstig zijn. In eerste instantie is Frank nog in de veronderstelling dat er hard voor hem gewerkt wordt om dit voor elkaar te krijgen, maar langzaam maar zeker blijkt dit niet het geval te zijn. Frank moet blijven in de gevangenis, iets wat hem in die eerste weken in de gevangenis een complete inzinking oplevert. Franks advocaat weet hem enige tijd later ervan te overtuigen dat zijn beste optie is om te bekennen dat hij drugs gesmokkeld heeft. Aangezien er vanuit Peru geen bewijzen verwacht hoeven te worden en er geen DNA-test op de bolletjes is uitgevoerd is er geen enkel bewijs dat Frank niet schuldig is namelijk. Frank besluit, ondanks zijn onschuld, te bekennen. Al met al zat Frank twee jaar achter de tralies in Italië.

Werken aan zichzelf

Waar in ‘Niets is wat het lijkt’ veel gebeurtenissen uitvoerig worden beschreven, kiest Frank de Bruyn er in ‘Achter de tralies schijnt de zon’ voor om meer zijn gevoelens en gedachten van die tijd te omschrijven. Het is passend voor de periode die hij in zijn boek beschrijft. Ondanks de ellende van het leven in een gevangenis is het voor Frank ook een periode van bezinning, zelfreflectie en werken aan zichzelf. Thema’s als vriendschap en ontwikkeling spelen een belangrijke rol in het boek.

Brieven van Viva-lezeressen

Frank ontving in zijn tijd in de Italiaanse gevangenissen veel brieven, ook van Viva-lezeressen. Die brieven hebben hem door de tijd heen geholpen. Van die brieven had ik persoonlijk graag meer willen weten. Want wat schrijf je naar een volstrekt onbekende die in de gevangenis zit?

Persoonlijk interesseerde ‘Achter de tralies schijnt de zon’ mij meer dan ‘Niets is wat het lijkt’. Het verhaal is minder luchtig, maar daardoor ook interessanter. ‘Achter de tralies schijnt de zon’ is onlangs uitgekomen bij Aerial Media Company. Je kunt het boek bestellen door op deze link te klikken: Achter de tralies schijnt de zon.

Lees ook:Het verhaal van een gigolo: ‘Niets is wat het lijkt’ van Frank de Bruyn ligt nu in de winkels
Lees ook:Heb jij iets gezien?
Lees ook:Merry Xmas met Paul Frank
Lees ook:Pre-order het Guilty Pleasures Kookboek van OhMyFoodness-blogger Sabine Koning
Lees ook:Mandela Day – deze boeken en films moet je gelezen/gezien hebben

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>