Vegetarische kookboek ‘Veggie Very Much’ is een kleurrijke aanrader

Afgelopen maand verscheen wederom een prachtig kookboek uit de stal van publisher Aerial Media Company: Veggie Very Much. Veggie Very Much is een vegetarisch kookboek van blogger Mirjam Leslie-Pringle, die woont en werkt op Ibiza. Recepten met groenten, bladgroenten, noten, fruit, bonen en granen; het staat er allemaal in. Naast die recepten vind je ook informatie en achtergrondverhalen over ingrediënten en wat de invloed er van is op je lijf. Veggie Very Much is een heel persoonlijk kookboek, het is soms net of een vriendin je haar beste recepten toefluistert.

Anders dan andere kookboeken is dat het boek niet is ingedeeld volgens het traditionele ‘voorgerechten-hoofdgerechten-toetjes-concept’, maar volgens het ritme van de dag: ochtend, middag en avond.

 

Mirjam neemt in haar kookboek de lezer mee naar Ibiza. Voorzien van prachtige kleurrijke foto’s deelt Mirjam haar beste recepten, én de beste recepten van haar vriendinnen. Het kookboek is vegetarisch, met een veganistische inslag. Zuivelproducten worden in het boek zoveel mogelijk gemeden, en als ze wel gebruikt worden licht Mirjam toe dat deze producten het best bij een lokale, ecologische boer gekocht kunnen worden.

De recepten? Er is voor ieder wat wils; ‘pannetje ei met tuinbonen’, ‘puur ijsje van mango & aardbeien’ en ‘hashbrownies van courgette en zoete aardappel’ voor in de ochtend, ‘Spaanse reuzensalade met avocado en sesamolie’ of ‘doperwtjes muntsoep’ voor in de middag en ‘lasagne met spinazie en crème fraîche’ of ‘pizza met ricotta en broccoli’ voor in de avond. Loopt het water je al in de mond?

Zelf heb ik de mosterdsoep met sinaasappel en zoete aardappel geprobeerd en die was me toch lekker! Daarnaast zijn er nog een flink aantal recepten die ik in de toekomst zeker uit ga proberen. En ik ben niet eens een vegetariër!

Het kookboek is een aanrader voor iedereen die verzot is op lekker eten, Ibiza (al was het alleen maar vanwege de prachtige foto’s die op het eiland zijn gemaakt) en voor kookgekken die er van houden om eens iets nieuws uit te proberen.

Lees ook:‘Uit liefde voor Vietnam’ – een ode aan de Vietnamese keuken
Lees ook:Pre-order het Guilty Pleasures Kookboek van OhMyFoodness-blogger Sabine Koning
Lees ook:Miljuschka’s Food Trucks is prachtig boek over Amerikaanse foodtruck-cultuur
Lees ook:I love Witlof: social media kookboek
Lees ook:Jij 52 heerlijke recepten, zij een maand te eten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>