Mannen laten was over aan partner of moeder!

Veel Nederlandse mannen van boven de veertig voelen er nog steeds weinig voor hun eigen was te doen. Dit blijkt uit een uitgebreid onderzoek van Siemens onder 500 respondenten naar het wasgedrag van 40-plus mannen in Nederland, naar aanleiding van de introductie van de iSensoric wasmachines. De meeste ondervraagden laten de was nog steeds liever doen door hun vrouw: zeven van de tien samenwonende mannen van 40 jaar en ouder geven aan dat hun partner het vaakst de was doet. En, het is misschien moeilijk te bevatten, er zijn nog steeds mannen die voor hun schone kleren terugvallen op hun moeder!

De weerzin tegen de wasmachine kan met luiheid te maken hebben, maar misschien is het wel pure zelfbescherming. Want bij de mannen die wel zelf de was doen, gaat het vaak mis. 90 procent heeft wel eens per ongeluk iets belangrijks mee gewassen zoals geld, een telefoon, of een paspoort. Verder houdt 15 procent van de mannen die alleen woont helemaal geen rekening met het wasvoorschrift, of doet dat alleen bij dure of bijzondere kledingstukken. Geen wonder dus dat 32 procent van de ondervraagde veertigplussers de was wel eens heeft laten krimpen.

Wendy van Dijk mag de was komen doen
Van de ondervraagden zou de helft het prima vinden als Wendy van Dijk of Chantal Janzen bij ze thuis de was komt doen. Knappe vrouwen doen het sowieso goed bij de veertigplussers: van de mannen die alleen wonen, is bijna de helft wel te verleiden tot het (vaker) doen van de was, maar dan wel samen met een aantrekkelijke dame.

De veertigplus mannen werd ook gevraagd naar hun beeld van het wasgedrag van bekende Nederlanders. Meer dan de helft vermoedt dat koning Willem Alexander nog nooit zelf met een wasmachine in de weer is geweest. Ook Mart Smeets zou niet graag zelf zijn wollen truien wassen, denken de ondervraagde mannen.

Siemens speelt met de lancering van de nieuwe iSensoric-wasmachines handig in op het wasgedrag van dertig- en veertigplus mannen. iSensoric maakt wassen zo makkelijk dat er bijna niets fout kan gaan, ook niet bij de beginner. Dankzij een systeem van sensoren en intelligente software is het de eerste wasmachine die kan ‘zien’, en daarmee elke stap in het wasproces automatisch kan detecteren, afmeten, berekenen, sturen en beheersen. Het is de intelligente technologie van Siemens die ervoor zorgt dat de wasmachine prestaties levert die geen mens of andere wasmachine ooit eerder heeft kunnen leveren. De iSensoric behandelt elke wasbeurt individueel, door te kijken naar hoe vies het textiel is, hoe groot de belading is, hoe snel de was klaar moet zijn en hoe zuinig de was kan draaien. Daarnaast kan met onder andere een anti-vlekken programma, een programma speciaal voor outdoor kleding en een automatisch doseringssysteem zelfs een moederskindje de was doen!

De functies van de sensoren en software op een rijtje
· Ze meten de belading en passen het wasproces hier precies op aan
· Ze detecteren en meten automatisch de exacte dosering van het wasmiddel, tot op de millimeter nauwkeurig via het geïntegreerde wasmiddeldoseersysteem
· Ze detecteren de vuilgraad van de was
· Ze verwijderen zelfs de hardnekkigste vlekken met het geavanceerde anti-vlekken systeem
· Ze bepalen hoeveel water nodig is, afhankelijk van de gemeten belading en vuilgraad
· Zij optimaliseren het energieverbruik, afhankelijk van de belading en vuilgraad
· Ze detecteren de textielsoort
· Ze passen de centrifugesnelheid automatisch aan
· Ze versnellen het wasproces

Lees ook:Mannen beleven plezier aan het doen van boodschappen
Lees ook:Mannen gebruiken verzorgingsproducten van vrouw
Lees ook:Mannen attenter dan vrouwen
Lees ook:Een echte vent strijkt zijn eigen hemd
Lees ook:Vrouw heeft broek aan in kledingkeuze partner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>