Nederland koopt half miljoen elektrische apparaten in aanloop naar WK

Nederlanders zijn van plan in de aanloop naar het WK Voetbal 530.000 elektrische apparaten aan te schaffen. De drie meest genoemde apparaten zijn televisie, tablet en friteuse. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Wecycle. De verwachting is dat met al deze aankopen ook veel oude apparaten afgedankt worden. Om het inleveren daarvan te stimuleren, voert Wecycle campagne. Wecycle is de stichting die de inzameling en recycling van elektrische apparaten en spaarlampen organiseert.

Bij 680 elektronicawinkels staat een Wecycle-inleverbak waar klanten zelf hun oude kleine elektrische apparaten kunnen inleveren, zonder iets nieuws aan te kopen. Snelle inleveraars krijgen tot en met 15 juni een Wecycle-voetbal cadeau. Meer informatie over deze inlevercampagne: wecycle.nl/inleveren.

Als de apparaten ingeleverd worden, laat Wecycle ze voor meer dan 75 procent tot 90 procent gerecycled worden. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht. Jaarlijks wordt 35 miljoen kilo aan elektrische apparaten in de vuilnisbak gegooid en gaat daarmee verloren voor recycling. Wecycle wil dit tegengaan.

Uit het onderzoek van TNS NIPO in opdracht van Wecycle, blijkt dat omgerekend 334.000 huishoudens van plan zijn in aanloop naar het WK Voetbal gemiddeld 1,59 elektrische apparaten aan te schaffen. In totaal zijn dit 530.000 apparaten. Er zijn 993 volwassenen uit het online TNS NIPO-panel ondervraagd.

Lees ook:Poiesz gaat spaar- en ledlampen inzamelen
Lees ook:Driekwart Nederlanders levert lampen in voor recycling
Lees ook:Mannen klussen liever alleen; inleveren gereedschap Wecycle
Lees ook:Headsets, speakerphones en carkits niet populair
Lees ook:Scapino geeft schoenen weg aan KiKa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>