Lima viert 50 jaar sojasauzen met Maiko schenkflesje

Dat je met sojasaus de heerlijke smaak van de Oosterse keuken in huis haalt, weet natuurvoedingsmerk Lima al vijftig jaar. Sojasaus is naast een goede basis in de keuken bovendien ook nog eens gezond. Om een halve eeuw Oosters kookplezier met soja te vieren, brengt Lima de biologische Tamari saus in een speciale verjaardagseditie uit. Dit vrolijke hervulbare schenkflesje, Maiko gedoopt, bevat de unieke glutenvrije Strong Tamari Soy Sauce.

Met Maiko viert natuurvoedingsmerk Lima dat het al vijf decennia bijzondere biologische sojasauzen op de markt brengt. De naam Maiko is gekozen omdat dit in Japan geishaleerling betekent. Dit speciale flesje is gevuld met de meest populaire sojasaus, Strong Tamari Soy Sauce. Deze variant is gemaakt van natuurlijk gefermenteerde sojabonen volgens een traditionele Japanse fermentatiemethode, bevat geen tarwe en is daarmee dus glutenvrij.

Lima’s sojasauzen worden op traditionele wijze gemaakt door de Japanse familie Sato, gestationeerd in Californië. Zij produceren sojasaus op moderne maar natuurlijke wijze met ingrediënten van biologische teelt. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een natuurlijk fermentatieproces, dat de sojasauzen niet alleen een unieke en authentieke smaak bezorgt maar ook alle voedingswaarden van de soja behoudt. De kwaliteit van Lima Tamari is daarom ook niet te vergelijken met chemisch bereide sauzen. Sojasaus van Lima is dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond.

Lima biedt naast Strong Tamari Soy Sauce nog een aantal andere basis sojasauzen aan: Shoyu Mild, Shoyu Less Salt en Tamari Less Salt. De mildere Shoyu wordt gemaakt op basis van soja en tarwe en is door zijn zachte smaak handig om na bereiding nog aan een gerecht te worden toegevoegd. De glutenvrije Tamari wordt gemaakt op basis van soja en is bovendien ook ideaal om mee te koken. Sojasaus is heel geschikt om in gerechten zout te vervangen, vanwege het versterkende effect op alle andere aanwezige smaken. Maar wie graag nog iets minder zout wil eten, kan kiezen voor Shoyu en Tamari Less Salt. Door een speciaal filtratieproces wordt het zoutgehalte met meer dan 25% gereduceerd, zonder dat smaak verloren gaat. Voor gerechten die nog steeds barsten van smaak, maar veel minder zout bevatten.

Lees ook:Lima verovert Hollandse keukens
Lees ook:Lima tortillachips: Salt & Pepper en Lemon & Salt
Lees ook:Allergisch voor soja of tarwe? Eet dan geen Cheese & Onion chips van Aldi
Lees ook:Autodrop komt met biologische drop
Lees ook:Consument onderschat eigen zoutconsumptie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>