(K)ei-leuke paasrecepten

Zonder eieren geen Pasen. Tijdens deze feestdagen zoeken, beschilderen en eten Nederlanders ze naar hartenlust. De gemiddelde Nederlander eet met Pasen twee eieren per dag. Wist je dat eieren superfoods zijn en heel goed smaken in allerlei recepten? Tijd om eens af te stappen van het standaard-eitje en te genieten van wat nieuws. Vier (k)ei-leuke paasrecepten op een rij.

Atkins diëtiste Erica Slof laat weten dat eieren echte superfoods zijn, helemaal niet zo gek dus dat Nederlanders zo dol zijn op eieren. Naast dat eieren boordevol vitamine A en B12 zitten, bevatten ze ook mineralen, zoals ijzer, selenium en zink. Eén ei geeft je maar liefst 12 gram van de allerhoogste kwaliteit eiwitten. Veel mensen denken dat het voor het cholesterolgehalte in het bloed niet goed is om iedere dag een ei te eten. Dat is een fabel. Eieren bevatten inderdaad veel cholesterol maar het cholesterolgehalte in het bloed stijgt door verzadigde vetten en koolhydraten. Eieren zijn daarentegen koolhydraatarm en bevatten veel onverzadigde vetten en zijn daarom gezond en ideaal te combineren met het Atkins dieet.

#1 Roerei met zalmkaviaar

#2 Gevulde citroen met een salade van ei, komkommer en tonijn

#3 Gehaktbrood met een hardgekookt ei

#4 Pavlova met aardbeien

Lees ook:Markt van Superfoods trekt weer aan na negativiteit
Lees ook:Met Lush op je paasbest; goed voor je taille
Lees ook:Maak een spannend soepje met Alpro Cuisine
Lees ook:Shoppen en Pasen
Lees ook:Gelukkig Nieuwjaar en Vrolijk Pasen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>