Honing te koop afkomstig van dak Alexandrium Shopping Center Rotterdam

Vanaf 31 juli is er weer honing te koop afkomstig van het dak van Alexandrium Shopping Center in Rotterdam. Sinds 2013 wonen er bijenvolken op het 22.000 vierkante meter grote dak van het shopping center. Imkerij Stripecity onderhoudt de bijenkasten op het dak van het shopping center, en heeft gezorgd voor ongeveer honderd potten Shopping Honey dat dus vanaf 31 juli te koop zal zijn.

In 2013 plaatste Alexandrium Shopping Center in samenwerking met imkerij Stripecity een eerste kast, een jaar later is wegens succes nog een kast bijgeplaatst. Omdat het zo goed gaat met deze bijen komt er binnenkort nog een bijenvolk bij. De bij wordt met uitsterven bedreigd. Door het plaatsen van bijenkasten op het dak hoopt het Shopping Center een bijdrage te leveren aan het aantal bijenbolken in Nederland. De honing die de bijen op het dak van het winkelcentrum produceren wordt verkocht in de winkel Nokke onder de naam Shopping Honey. Vorig jaar waren er vijftig potten honing, die allemaal in één dag verkocht werden. Naar verwachting zijn er dit jaar honderd potten. Alexandrium Shopping Center is daarmee het eerste winkelcentrum dat zijn eigen honing heeft. Alexandrium Shopping Center heeft 140 winkels waaronder Kiko Milano, Mango, Zara, River Island en Primark, maar ook talloze boetiekjes.

Lees ook:Honing die niet plakt
Lees ook:Hollister in Vlaamse shoppingcentra
Lees ook:Nieuwe River Island store in Alexandrium, Rotterdam
Lees ook:Honing in bad of in de soep
Lees ook:Lady Gaga opent eigen experience center Gaga’s Workshop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>