Huilen! Chocolade wordt mogelijk duurder

Analisten van ABN Amro hebben voorspeld dat chocolade het komende jaar waarschijnlijk duurder zal worden. Door de politieke onrust in Ivoorkust, wat de grootste exporteur van cacaobonen is, zal de prijs van chocola in de winkel duurder worden. De prijs voor cacao is de afgelopen maanden al sterk gestegen. De prijzen in de winkel bleven vooralsnog gelijk, maar de chocoladefabrikanten zullen binnenkort er niet meer omheen kunnen en de prijzen moeten verhogen. Fair Trade Original heeft al bekend gemaakt de adviesprijs van een reep melkchocolade per 1 februari met 20 cent te verhogen. Ook Verkade heeft laten weten te denken binnenkort niet meer om prijsstijgingen heen te kunnen.

Lees ook:Starbucks wordt duurder
Lees ook:Alles voor je woning – nu ook online
Lees ook:Doet u mij maar een eerlijk bosje bloemen
Lees ook:De Speelgoed Speciaalzaak van het jaar verkiezing
Lees ook:Marokkaanse mutsen in oranje en rood-wit-blauw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>