‘Uit liefde voor Vietnam’ – een ode aan de Vietnamese keuken

‘Vietnamezen nemen gastronomie heel erg serieus.’ Het is een quote uit het nieuwe kookboek ‘Uit liefde voor Vietnam’ van Truong Thi Quyên, uitgegeven door Aerial Media Company. Deze quote is ook behoorlijk van toepassing op het kookboek zelf. Het boek is met de grootst mogelijke zorg samengesteld, met oog voor detail, prachtige fotografie en met een zichtbare passie voor lekker eten.

Truong Thi Quyên moest van ver komen

Quyên is zaakvoerster van het bekendste en misschien wel beste Vietnamese restaurant van de Benelux: Little Asia in Brussel. Quyên moest van ver komen om het zover te kunnen schoppen. Als kind overleefde ze de gruwelijke Vietnamoorlog en kwam ze als bootvluchteling uiteindelijk terecht in het Oost-Vlaamse Wichelen. Ze begon daar letterlijk met niets een nieuw leven, maar door haar harde werken staat ze vandaag de dag aan het roer van een goedlopende zaak. De Vietnamese eetcultuur is Quyên nooit uit het oog verloren en daar is ‘Uit liefde van Vietnam’ nu een tastbaar bewijs van.

Ode aan de Vietnamese keuken

Dat Quyên nog altijd veel liefde voelt voor haar land van herkomst bewijst ze met dit prachtige kookboek. Het is niet zomaar een boek met recepten, maar het is een ode aan de Vietnamese keuken en de Vietnamese eetcultuur. Het kookboek is opgedeeld in verschillende hoofdstukken, waarbij plaatsen in Vietnam centraal staan. De ondertitel van het boek is dan ook niet voor niets ‘Een smaakroute door Vietnam’. Bij die plaatsen zijn lokale gerechten uitgezocht die stap voor stap omschreven worden in de recepten. De recepten worden geïllustreerd met hele smaakvolle foto’s.

Te mooi om weg te zetten

‘Uit liefde voor Vietnam – De smaakroute door Vietnam’ geeft je een kijkje in de Vietnamese keuken, maar ook in de Vietnamese eetcultuur; een cultuur die ontzettend anders is dan wij in Nederland en België gewend zijn. Het boek is erg leuk voor degene die geïnteresseerd is in de verhalen achter de recepten, maar is ook prima geschikt voor de thuiskok die gewoon een fijn Vietnamees gerecht op tafel wil zetten en daar alleen de recepten voor wil gebruiken. Het boek is prachtig vormgegeven (de kartonnen kaft is echt fantastisch!) en nodigt uit om in te lezen. Te mooi om in de (kook)boekenkast weg te zetten.

Lees ook:Miljuschka’s Food Trucks is prachtig boek over Amerikaanse foodtruck-cultuur
Lees ook:Vegetarische kookboek ‘Veggie Very Much’ is een kleurrijke aanrader
Lees ook:Pre-order het Guilty Pleasures Kookboek van OhMyFoodness-blogger Sabine Koning
Lees ook:Bartje Boemboe: het mooiste Indonesische kookboek dat je voorlopig tegen zult komen
Lees ook:I love Witlof: social media kookboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>