Caroline de Bruijn opent CLF Store


In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind opende actrice Caroline de Bruijn vandaag de eerste CLF store in Amstelveen, een tijdelijke winkel van Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats.

De CLF store is een winkel met een verhaal. Er zijn uitsluitend producten te koop van merken die zich actief inzetten om kinderarbeidvrij te produceren zoals Noir, Houdini, Imps & Elfs, Anne-Claire Petit, Studio Jux en David & Luna. Daarmee is de winkel een ‘Child Labour Free Zone’. Ook in ontwikkelingslanden zijn Child Labour Free Zones; waar kinderarbeid bestreden wordt en alles gedaan wordt om kinderen naar school te laten gaan.

De Europese campagne Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats streeft naar afschaffing van kinderarbeid en volledige toegang tot dagonderwijs voor alle kinderen tot 15 jaar. “Het doel van de CLF store is tweeledig: enerzijds bedrijven stimuleren om kinderarbeid uit hun productieketen te bannen en anderzijds de consument de kans bieden om bewustere keuzes te maken”, zegt Gerard Oonk van Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats. “Al een aantal jaren wordt kinderarbeid in de productieketen bestreden, bijvoorbeeld via gezamenlijke initiatieven als FairWear en Made-By. Wij willen bedrijven en consumenten nu extra stimuleren om kinderarbeidvrij te produceren én consumeren.”

“Er zijn genoeg leuke producten voor kinderen te vinden van bedrijven die zich actief inzetten om kinderen uit hun productie te weren. Je moet ze alleen weten te vinden”
, zegt Marijn Laagewaard van het nieuwe merk David & Luna. “Met de CLF store en de bijbehorende website kan dat geen probleem meer zijn.” De CLF winkel in het Binnenhof 37 in Amstelveen is overigens slechts 10 dagen open, de website www.clfstore.nl permanent.

Er zijn meer dan 218 miljoen kindarbeiders op de wereld. Ze leven in armoede, met weinig hoop op een beter leven. Terwijl ze recht hebben op onderwijs. Daarom roept Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats overheden, de Europese Unie, internationale organisaties, bedrijven en consumenten op meer te doen tegen kinderarbeid. De campagne steunt organisaties in ontwikkelingslanden die proberen kinderen naar school te krijgen en daar te houden.

Om CLF Zones wereldwijd uit te breiden moet de norm worden: kinderarbeid, in welke vorm dan ook, is onacceptabel. Daarmee hebben de MV Foundation en de Bouwvakbond BWI in India al bijna 600.000 kinderen uit het werk gehaald en naar school gebracht.  Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats  is een campagne van de Alliance2015 die in Nederland wordt gevoerd door Hivos, de Algemene Onderwijsbond (AOb), FNV Mondiaal en de Landelijke India Werkgroep (LIW), in samenwerking met partners in ontwikkelingslanden.

Foto: Anko Stoffels

Lees ook:David Beckham actieheld in boxershort; regie Guy Ritchie
Lees ook:Max en Maxima
Lees ook:Esprit bouwt kinderdorp in India
Lees ook:Support oranje en arme kids met kralenarmbandje
Lees ook:Walt Disney Store op de Meir in Antwerpen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Caroline de Bruijn opent CLF Store

  1. Lotte van den Berg

    Leuk zeg. Een hele mooie winkel met mooie kleding, ik liep er vanmiddag langs en zag deze nieuwe winkel. Erg verrassend. En zojuist zag ik het ook al op televisie bij SBS. Goed om kinderarbeid op deze manier onder de aandacht te brengen. Kun je in Nederland bijna niet voorstellen. Ik ga van de week nog wel even een keer kijken (las dat de winkel er maar 10 dagen zit, jammer) Succes in ieder geval!
    Grtz, Lotte

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>