Mud Jeans lanceert Lease a Jeans; duurzame spijkerbroek

Mud Jeans heeft gister ‘Lease a Jeans’ geïntroduceerd. Iedereen kan voortaan zorgeloos een duurzame jeans leasen voor een vast bedrag per maand. De broek is gemaakt van biologisch en gerecycled katoen en wordt 100% verantwoord geproduceerd. Als een Mud Jeans door de drager wordt geretourneerd maakt de fabrikant daarvan weer een nieuwe jeans.

Het baanbrekende concept werd gister gelanceerd in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Hier tekenden Charly Luske en Lone van Roosendaal in het bijzijn van directeur en initiatiefnemer Bert van Son van Mud Jeans het eerste Lease a Jeans-contract. Luske: “Dit is een écht duurzaam fashionconcept dat helemaal past in deze tijd.”

In plaats van een winkelbon bij aanschaf van een jeans krijgt de klant bij Lease a Jeans een eenvoudige overeenkomst voorgelegd. Na akkoord betaalt de klant eenmalig een instapbedrag van 20 euro. Vervolgens betaalt hij een jaar lang 5 euro per maand, dus een totaalbedrag van 80 euro. Na deze leaseperiode heeft de klant drie opties. Hij stuurt de broek retour naar Mud Jeans of hij kiest een nieuw model uit en betaalt 7,50 euro switchkosten (verzendkosten) en hij betaalt opnieuw 12 maandtermijnen van 5 euro. De derde optie is dat de klant nog 4 extra ‘statiegeld’-maandtermijnen van 5 euro betaalt, waarna hij de broek zo lang als hij wil kan blijven dragen. Als hij na enkele jaren draagplezier besluit zijn broek in te leveren, krijgt hij zijn ‘statiegeld’ van 20 euro terug in de vorm van korting op zijn volgende aankoop. In alle gevallen blijft de broek eigendom van Mud Jeans.

De lease jeans geeft gebruikers een aantal voordelen: gespreide betaling en een gratis reparatieservice tijdens de leaseperiode als er een scheur of gat in de broek komt. Een ‘gezonde’, duurzame broek ligt nu dus binnen ieders bereik. Ook bepaal je zelf wanneer je toe bent aan een nieuw model. Het ‘Lease a Jeans’ concept past naadloos in de huidige trend waarin het kunnen gebruiken van producten belangrijker wordt dan het daadwerkelijk bezitten ervan.

Bij het ontwerp is er al rekening mee gehouden dat de jeans volledig te recyclen is. Mud Jeans maakt van de biologische katoenen broek weer een nieuwe jeans, waardoor er veel minder nieuwe katoen nodig is. Met Lease a Jeans speelt Mud Jeans in op de toenemende schaarste aan grondstoffen en vormt zo een aanjager voor de circulaire economie, gebaseerd op hergebruik van grondstoffen.

De jeans is verkrijgbaar in een heren- en een damesmodel in drie washings en eenvoudig online te bestellen op www.mudjeans.nl of via www.leaseajeans.nl en binnenkort ook verkrijgbaar in een aantal geselecteerde winkels in heel Nederland.

Lees ook:Mud Jeans: na Lease A Jeans nu Lease A Fleece
Lees ook:Rick Engelkes ontwerpt tassencollectie Lease A Bag
Lees ook:Primark heeft jeans voor hele gezin
Lees ook:Citizens of Humanity komt met onmisbare damesjeans
Lees ook:Bluelab spijkerbroek kun je aan twee kanten dragen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>