Gavelers organiseert grootste modeveiling van Nederland

Op zaterdag 26 oktober vindt in Amsterdam de grootste modeveiling van Nederland plaats. In Akademie Vogue wordt die dag een bijzondere en omvangrijke collectie kleding, accessoires en schoenen geveild van oud-directrice Joke Veeze. Veilinghuis Gavelers presenteert topstukken van bekende modehuizen als Chanel, Dries van Noten, Issey Miyake, Yohji Yamamoto en Viktor & Rolf. Daarnaast kunnen modeliefhebbers een betaalbare keuze maken uit eigenzinnige vintage kleding en een groot aantal klassieke items van Pauw.

High Fashion & Vintage
Door haar modeachtergrond verzamelde Joke Veeze sinds de jaren tachtig met veel passie kleding, tassen en schoenen van toonaangevende designers. Daarbij ging het vooral om het plezier van het verwerven. Met haar kennersoog  lette zij bij aanschaf op kwaliteit, structuur en ontwerp. De te veilen modecollectie omvat niet alleen stijlvolle mantelpakjes, wollen jassen, jurkjes, rokken en tops, maar ook sjaals, hoedjes, tassen, schoenen en laarzen.

Modeprofessional
Joke Veeze volgde een modeopleiding en was sinds 1970 werkzaam in het onderwijs. Vanaf 1988 is zij als directrice 25 jaar lang verbonden geweest aan Akademie Vogue, een particulier instituut voor opleidingen op het gebied van styling en vormgeving. Joke Veeze overleed in mei van dit jaar op 68-jarige leeftijd.

Joke Veeze Foundation
Op initiatief van haar man Dick Veeze komt de volledige netto opbrengst van de veiling ten goede aan de Joke Veeze Foundation ter ondersteuning en stimulering van getalenteerde modestudenten (ontwerp, fotografie en styling). Deze nieuwe stichting gaat onder meer een award en masterclasses organiseren.

Catalogus en drie kijkdagen
Het complete veilingaanbod van ruim 1.000 items is te bekijken via de online catalogus op www.gavelers.com. De glossy catalogus is ook te bestellen via de website, Facebook of telefonisch. Voorafgaand aan de veiling vinden er op 23, 24 en 25 oktober (van 15.00 tot 21.00 uur) kijkdagen plaats om stukken te bekijken en te passen. Er wordt dan elke avond om 19.30 uur een modeshow georganiseerd.

Veilingdag
Op zaterdag 26 oktober zijn er drie veilingsessies; om 11.00, 15.30 en 19.30 uur. Om mee te bieden is registratie vooraf noodzakelijk. Dit kan op de kijkdag, via de website van Gavelers of op de veiling zelf. Uiteindelijk bieden kan in de zaal, online via artfact (www.artfact.com) of via een schriftelijke bieding. Na de veiling kunnen aankopen gelijk worden meegenomen. De toegang voor de kijkdagen en veiling is gratis.

www.gavelers.com

Lees ook:Opbrengst grootste modeveiling overtreft verwachtingen
Lees ook:Grootste IKEA catalogus ooit valt in Rotterdam
Lees ook:I Love Fashion Vintage
Lees ook:Vintage is helemaal top!
Lees ook:Nieuwste IKEA Catalogus vanaf vandaag bij miljoenen huishoudens op de mat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>