McGregor stopt met verkoop bont

Kledingmerk McGregor is gestopt met de verkoop van echt bont. Het Nederlandse bedrijf zal geen producten met echt bont meer inkopen en heeft de Bontvrijverklaring van dierenbeschermingsorganisatie Bont voor Dieren ondertekend.

Caroline Pluym, fashion campaigner Bont voor Dieren: “Veel bewuste consumenten hechten waarde aan een duidelijk signaal tegen het toenemende gebruik van bont in kleding. Wij zijn blij dat onze acties tegen bontverkopende bedrijven succesvol zijn.” Naast McGregor hebben eerder ook Zalando Nederland, Zara en de bontvrijverklaring ondertekend.
Een gelijk speelveld

McGregor geeft aan zich tevens hard te willen maken voor een importverbod op bont. Jan Paul ten Hoopen, algemeen directeur van McGregor: “McGregor werkt graag mee aan het realiseren van een gelijk speelveld, wat alleen bereikt kan worden als de overheid op grotere schaal daarop actie onderneemt. Wij willen graag verantwoord ondernemen en er is een erg goede ontwikkeling omtrent imitatiebont.”

De zwarte ‘Te Bontlijst’
McGregor stond voorheen op de ‘Te Bontlijst’, een zwarte lijst van Bont voor Dieren, met daarop namen van bontverkopende winkels en kledingmerken, waaronder kledingmerk Gaastra. Gaastra, dat onder het moederbedrijf McGregor Fashion valt, blijft echter wel bont gebruiken. Gaastra geeft aan dit te blijven doen om zo de internationale concurrentiepositie niet in gevaar te brengen.

Bont voor Dieren pleit in het Europees parlement voor een importverbod op bont, maar geeft aan dat bedrijven ook zelf hun verantwoordelijkheid moeten nemen wat verantwoord en diervriendelijk ondernemen betreft.

Lees ook:Bas Kosters opent bontvrije campagneweek bij Lush
Lees ook:McGregor, Gaastra en Suitsupply openen winkel in Leiden
Lees ook:Feestje met Claudia Sträter
Lees ook:Gaastra opent flagshipstore in Stockholm
Lees ook:Weleda wint Innovatietrofee met mobiliteitsplan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>