Vind jij dit shirtje van Target ook seksistisch?

In Amerika is er ophef ontstaan over een t-shirt dat in de Amerikaanse supermarktketen Target te koop is. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Op het t-shirt staat in grote letters het woord ‘Trophy’, oftewel: trofee. Dit t-shirt is bedoeld voor vrouwen en kinderen en wordt verkocht voor 15 dollar (volwassenen) en 13 dollar (kinderen). Op social media krijgt de supermarktketen heel wat commentaar over zich heen omdat Amerikanen de tekst op het t-shirt seksistisch vinden.

Target heeft op social media gereageerd op de klachten met de mededeling dat het nooit haar bedoeling is geweest om klanten te beledigen. Het shirt is echter nog gewoon te koop in de webshop van Target.

Het t-shirt is onderdeel van een serie shirts voor verlovingen en bruiloften. Er zijn ook shirts verkrijgbaar met de tekst ‘team bride’, en ‘mrs’ en ‘bride’.

De link met de kindermaten ontgaat mij, aangezien het shirt onderdeel is van een collectie die je waarschijnlijk draagt tijdens een vrijgezellenfeestje. Zelf maak ik me niet druk om de tekst op het shirt; ik heb wel schokkendere dingen gezien. Wat vind jij? Is dit shirt seksistisch? Zou Target het uit de winkels moeten halen?

Lees ook:Zeeman komt met oranje T-shirts voor Koninginnedag
Lees ook:Viva verkoopt t-shirts
Lees ook:Family Guy T-shirt komt tot leven bij Primark
Lees ook:Marni at H&M voor het goede doel: Rode Kruis in Japan
Lees ook:T-shirt bedrukken yoursurprise.nl

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Vind jij dit shirtje van Target ook seksistisch?

  1. Jacob

    In Amerika zijn ze altijd wat preuts. Is gewoon een shirtje met wat tekst. Zouden we in Nederland niet moeilijk over doen.

      /   Reply  / 
  2. Ahsam

    Och ja, dat Amerikanen vaak iets als seksistisch vinden/ervaren terwijl het totaal niets als seksistisch is weten we inmiddels al heel lang. Mijn mening is dat als bepaalde mensen shirtjes met teksten dit seksistisch vinden zij die shirtjes niet moeten kopen, maar, laten zij wel zo eerlijk zijn om degene die dit soort shirtjes met deze teksten wel wil kopen en het dragen met rust. Zelf ik een shirtje op borsthoogte letters laten bedrukken ‘Big Tits’ en daar ben ik heel happy mee.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>