Japanse papiervouwkunst inspiratiebron voor Sweet Petit collectie van Prénatal

Met een drie weken oud meisje in huis word ik  super enthousiast van nieuwtjes over nieuwe collecties babykleding. Zo ook over de nieuwe limited edition Sweet Petit by Prénatal. Vier keer per jaar brengt Prénatal een eigen limited edition collectie uit voor de allerkleinsten. Deze collectie brengt Prénatal uit naast de huidige seasonal collecties. De Sweet Petit by Prénatal collectie is iedere keer ergens anders op geïnspireerd, en dit keer is dat de Japanse papiervouwkunst Origami.
Geluk rondom klein nieuw leven
De kleding voor de allerkleinsten (maat 50 tot en met 68) kenmerkt zich door luxe in eenvoud. De kleertjes zijn stijlvol, vertederend en gemaakt met oog voor comfort, pasvorm en detail. Senior Designer Katinka Habets: 
“De collectie ‘Sweet Petit small wonders’ is geïnspireerd op de traditie van geluk. De nieuwe collectie is een combinatie van huidige trends waaronder Japanse invloeden en grafische geometrische patronen. Het geluk rondom de geboorte van klein nieuw leven dat zich ontplooit wordt gevisualiseerd met Origami. Origami, de kunst van het papier vouwen, brengt grafische patronen, traditie en symboliek samen. Het cadeau geven van origami dieren staan symbool voor een lang en gelukkig leven.”
‘Small wonders are life changing’
De origami dieren komen terug op de t-shirts en de tekst ‘small wonders are life changing’ is uitgewerkt in origami letters. Qua kleuren is er gekozen voor rustige neutrale grijstonen en opvallende trendkleuren als vergrijsd mint, blauw en oudroze. Ook neonoranje is een terugkerend stijlelement.
De Sweet Petit by Prénatal collectie is exclusief te koop in de Prénatal winkels en online op prenatal.nl.

Lees ook:Nieuwe collectie Sweet Petit van Prénatal in de winkels
Lees ook:Prénatal lanceert alweer zevende collectie Sweet Petit by Prénatal
Lees ook:Nieuwe collectie Prénatal Sweet Petit voor baby’s met gevoel voor kunst
Lees ook:Roeckl gefascineerd door Japan
Lees ook:Kiru-collectie: Nederlands design en Japanse invloeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>