Esgii presenteert collectie vilten sloffen en wollen accessoires

Nu de herfst zijn intrede heeft gemaakt, worden de slippers weer verruild voor sloffen. Voor degenen die niet van koude voeten houden is er goed nieuws. Esgii presenteert namelijk haar nieuwe collectie vilten sloffen en wollen accessoires. Hip en 100% feel good!

Esgii (spreek uit: eskie) importeert en verkoopt viltproducten uit Mongolië op basis van Fair Trade, oftewel eerlijke handel. Elk product heeft een bijzonder verhaal en levert een positieve bijdrage aan een betere wereld. De populaire vilten sloffen zijn dit najaar in diverse nieuwe modellen en kleuren verkrijgbaar. Bijzonder is dat alle producten duurzaam en handgemaakt zijn, met zorg voor zowel mens, dier als milieu.

Nieuwe modellen en kleuren sloffen
Het assortiment van esgii is uitgebreid met verschillende nieuwe modellen sloffen voor dames, heren en kinderen. Zo zijn er prachtige rodeballerina sloffen en stoere boots met een rubberen zool verkrijgbaar. Deze modellen bewijzen dat een mooi ontwerp en een duurzame productie hand in hand kunnen gaan. Ook bijzonder zijn de nieuwe damessloffen met een geborduurde bloem erop en de Stripy Blue sloffen voor vader en kind. Origineel om cadeau te geven met de feestdagen.

Speciaal voor de echte koukleumen zijn er nu extra zachte vilten slof slippers verkrijgbaar, met een buitenkant van merinowol en een binnenkant van kamelenwol. Deze heerlijke warme pantoffels zijn te koop in diverse trendy kleuren en combineren een mooi design met een hoog draagcomfort.

Wollen accessoires
Naast de comfortabele sloffen heeft esgii ook gebreide sokken voor dames en heren in het assortiment. Goed nieuws voor mensen met wintertenen! De sokken zijn gemaakt van jak- en kamelenwol; natuurproducten waardoor de sokken goed ventileren en comfortabel dragen. Ook zijn er gebreide handschoenen van kasjmier in zwart en mooie gestreepte sjaals van 100% natuurlijke schapenwol. Esgii zorgt ervoor dat jij er helemaal hip en verantwoord bij loopt deze winter!

Over esgii
Esgii is in 2009 ontstaan tijdens een rondreis door Mongolië, toen de oprichters in contact kwamen met de lokale bevolking die viltproducten maakte. Al snel ontstond het idee om deze spullen naar Nederland te importeren om zo bij te dragen aan betere leefomstandigheden voor de Mongoolse bevolking. Inmiddels werkt esgii samen met meerdere kleine Fair Trade-organisaties en worden producten ook rechtstreeks ingekocht. Tijdens de laatste reis naar Mongolië heeft fotograaf Marjolein den Hartog een prachtige reportagegemaakt die een inkijkje geeft in onder andere het productieproces van de sloffen. Bekijk het complete assortiment op www.esgii.nl.

Lees ook:Fashiondolls presenteert nieuwste collectie
Lees ook:Stoer vlechtwerk voor iedere fiets(er): mand New Looxs
Lees ook:Peter Hahn presenteert de Kasjmier collectie
Lees ook:New Looxs Fietsmode 2013 – Zeg het met bloemen
Lees ook:Broer & Zus presenteert eigen label op Flavourites Live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>