LaCie Fuel breidt capaciteit van iPad uit met 1 TB

LaCie lanceert de Fuel, een draadloze harde schijf voor iPad, iPhone en Mac. De Fuel van LaCie vergroot de externe opslagcapaciteit van compatibele mobiele apparaten met maar liefst 1 TB, zonder dat daarvoor internettoegang nodig is. De capaciteit liegt er niet om: je kunt tot wel vijfhonderd films, 160.000 liedjes of 190.000 foto’s opslaan en deze met vijf apparaten tegelijkertijd delen. Met het compatibele AirPlay is het bovendien mogelijk om eenvoudig films te streamen naar een groot scherm via Apple TV en muziek te streamen naar compatibele speakers.

Via de LaCie Fuel heb je direct vanaf je iPad toegang tot gigantische mediabibliotheken. Met 1 TB opslagruimte binnen handbereik hoef je voortaan niet meer te kiezen wat je wel of niet op je mobiele apparaat zet. De LaCie Fuel zorgt er niet alleen voor dat mediabestanden overal en altijd toegankelijk zijn, maar biedt ook genoeg extra vrije ruimte om te kunnen inspelen op toekomstige behoeften.

“De industrie van mobiele apparaten is alomtegenwoordig. Er is geen andere technologie waar consumenten zo op vertrouwen en zo afhankelijk van zijn als die van mobiele apparaten”, zegt Philippe Spruch, Executive Vice-President Seagate-branded, en CEO en voorzitter van de raad van bestuur van LaCie. “De Fuel van LaCie biedt consumenten enorm veel opslagruimte en ongelimiteerde toegang tot hun bestanden, en geeft een boost aan de mogelijkheden van mobiel entertainment.”

Met de LaCie Fuel heb je overal toegang tot je bestanden. De oplossing maakt – ongeveer zoals een router dat doet – haar eigen Wi-Fi-netwerk waarmee andere apparaten direct contact kunnen maken zonder dat daar internettoegang voor nodig is. Daarbij werkt de LaCie Fuel als een hotspot als hij via Wi-Fi met het internet verbonden is. Dankzij deze ‘Surf & Stream’-functie kan de LaCie Fuel internettoegang delen met andere verbonden apparaten.

De LaCie Fuel is compatibel met AirPlay, zodat je wat je op je mobiele apparaat afspeelt, makkelijk overzet naar een televisie. Zo kun je al je media afspelen – van vakantiefoto’s tot en met zelfgemaakte video’s –, die op de LaCie Fuel zijn opgeslagen. Ook kun je op de LaCie Fuel genieten van je favoriete afspeellijst via met AirPlay compatibele speakers.

De LaCie Fuel verschijnt als externe schijf, zodat je bestanden draadloos kunt up- en downloaden zonder dat dit ten koste gaat van de accustroom. En dankzij de integratie met Dropbox zijn bestanden automatisch te synchroniseren. Dit betekent dat veranderingen in de Dropbox-map op een Mac-computer (zoals de toevoeging van muziek, films of foto’s) direct terug te vinden zijn op de LaCie Fuel (en andersom). Als gebruikers de gegevensoverdracht tot wel tien keer willen versnellen, dan kan dat met behulp van de universeel compatibele USB 3.0-poort van de LaCie Fuel.

Met de introductie van de LaCie Fuel is de allereerste productsamenwerking tussen Seagate en LaCie een feit. De draadloze harde schijf maakt dankzij de gratis Seagate Media-app (voor iOS, Android en Amazon Kindle) een volledig gestroomlijnde bestandstoegang mogelijk. Bestanden worden automatisch geordend op type en zijn dus eenvoudig te doorzoeken. Je kunt video’s en muziek streamen, zakelijke documenten openen en bovendien genieten van schermvullende navigatie. Dankzij volledige ondersteuning van foto- en videominiaturen en de weergave van albumcovers maakt deze app het doorbladeren van een mediabibliotheek tot een visuele ervaring. Klik hier voor meer informatie over de Seagate Media-app.

De 1 TB LaCie Fuel is binnenkort verkrijgbaar via de online winkel van LaCie en via LaCie-resellers voor 199,90 euro (inclusief btw). De Seagate Media-app is gratis beschikbaar voor iOS, Android en Amazon Kindle. Meer productinformatie is te vinden op www.lacie.com.

Lees ook:Medion verkoopt vanaf morgen X-vormige pc in Aldi-filialen
Lees ook:Samsungs Optical Smart Hub: Wi-Fi DVD- en CD-speler
Lees ook:Galaxy S Plus; verbeterde versie succesvolle smartphone
Lees ook:Overal printen, zonder computer
Lees ook:Wie geen SMART TV heeft, moet slim zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>