Eerste hulpkennis in Nederland schrikbarend laag

Slechts 3% van alle Nederlanders beschikt over aantoonbare eerste hulpkennis, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door het Rode Kruis¹. Dit niveau is schrikbarend laag in vergelijking met landen als Duitsland en Oostenrijk waar het percentage rond de 80% ligt². Om hier verandering in te brengen is Hansaplast, expert op het gebied van wondverzorging, de samenwerking gestart met het Nederlandse Rode Kruis. Eén van de belangrijkste doelen van de samenwerking is het verhogen van het aantal Nederlanders met EHBO-kennis.

Het Nederlandse Rode Kruis zet zich op verschillende manieren in om het kennisniveau in Nederland te verhogen. In Hansaplast, de expert in wondverzorging, heeft de organisatie daarvoor een geschikte partner gevonden. Een van de activiteiten voor de verhoging van het kennisniveau is het stimuleren van eerstehulponderwijs op scholen. Jongeren zijn een belangrijke doelgroep, aangezien zij zich veel buitenshuis bevinden en daardoor eerder in contact komen met hulpbehoevenden.

Om het Nederlandse Rode Kruis financieel te ondersteunen bij haar activiteiten, heeft Hansaplast onder andere een hulpkit samengesteld. Deze kit bevat naast verschillende pleisters een gaasverband, een gaascompres, desinfectie spray en een EHBO informatiefolder. In deze folder staat duidelijk uitgelegd hoe te handelen in geval van ‘kleine’ ongelukken. Van elk verkochte hulpkit gaat €1,50 naar het Rode Kruis.

Consumentenadviesprijs Hansaplast & Rode Kruis Hulpkit € 9,99

Lees ook:Margriet Winter Fair opening door Prinses Margriet
Lees ook:Marni at H&M voor het goede doel: Rode Kruis in Japan
Lees ook:Ruud van Nistelrooij Oranje supporter
Lees ook:Nederlanders gek op kaas van eigen bodem
Lees ook:IKEA BRÅKIG: natuurlijke materialen, pastelkleuren en grafische prints

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>