IKEA komt met nieuwe speelgoedcollectie LATTJO

Donderdag was ik met mijn moeder en zus in de IKEA. Zij hadden een heuse missie; keukenspulletjes. Ik ging zonder verlanglijstje naar de woongigant, maar wel met in het achterhoofd dat ik toch echt even op de kinderafdeling moest gaan sneupen. Met een kindje onderweg (nog zo’n drie weken te gaan) is die afdeling die ik anders altijd oversloeg natuurlijk niet te missen. We waren echter een beetje te vroeg, want IKEA komt nu met het bericht dat zij een nieuwe speelgoedcollectie gaan lanceren, die niet alleen leuk is voor kinderen, maar die het kind in iedereen naar boven haalt. De collectie krijgt de naam ‘LATTJO’ mee.

App primeur voor de woongigant

De collectie gaat bestaan uit diverse elementen met een mix van traditionele (houten) spelletjes, maar ook modern speelgoed en een kookboek vol spelletjesrecepten voor jong en oud. Daarnaast bevat de collectie ook een smartphone app. Deze app is het eerste volledige digitale product dat IKEA toevoegt aan haar assortiment.

Speelonderzoek

De LATTJO speelgoedcollectie is ontwikkeld op basis van een groot speelonderzoek uitgevoerd door Family Kids and Youth (FK&Y). Zij vroegen in opdracht van IKEA via vragenlijsten en interviews ruim 30.000 kinderen en ouders uit twaalf landen naar speelgedrag, het ouderschap en het dagelijkse leven thuis. De collectie is bedoeld om samen spelen tussen ouders en kinderen te stimuleren, ook wanneer zij niet bij elkaar zijn.

Samen ontspannen

Volgens de Business Area Manager Children van IKEA is de nieuwe collectie dé manier om samen te ontspannen. ‘Nu ons leven steeds stressvoller wordt geloven wij dat spelen dé manier is om samen te ontspannen. De nieuwe LATTJO collectie bestaat daarom uit speelgoed en verkleedkleren waarmee je je fantasie de vrije loop kan laten. Dat is een enorm belangrijk element in de ontwikkeling van kinderen. De collectie bevat naast speelgoed ook een erg leuk receptenboek vol inspiratie voor spelletjes die ouders en kinderen samen kunnen doen. Via de app kan je als gezin daarnaast ook nog eens op afstand spelletjes met elkaar doen.’

Eind 2015 is de nieuwe collectie verkrijgbaar bij alle IKEA-vestigingen.

Lees ook:IKEA roept trommelstokjes terug
Lees ook:Houd vleermuiscape IKEA buiten bereik van kinderen
Lees ook:Gezinnen willen meer tijd samen doorbrengen
Lees ook:Geef knuffel voor kerst en steun goede doel Ikea
Lees ook:IKEA Foundation doneert speelgoed aan UNICEF

1 Reacties // Reageer

One thought on “IKEA komt met nieuwe speelgoedcollectie LATTJO

  1. Matthijs

    Ongelofelijk hoeveel occulte symbologie er in de bovenstaande foto is verwerkt: transhumanisme; de toekomstige samensmelting van mens en technologie, playboybunny girl; de toekomstige opgedrongen acceptatie van pedofilie & saturns hexagon; de 2d weergave van de 3d matrix waarin we leven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>