Nieuw prentenboek van Oliver en Charlie: Waar is Lily?

Juli vorig jaar kon je lezen wat ik vond van het eerste prentenboek over de muisjes Oliver en Charlie van de illustrator Kim den Dulk en schrijfster Machteld van Zalingen. Ik was aangenaam verrast over ‘Het Muizenfeest’, een prachtig prentenboek met een duidelijk verhaal en een leuk extraatje in de vorm van een recept. Onlangs verscheen bij uitgeverij Aerial Media Company uit Tiel het tweede deel over de muisjes: ‘Waar is Lily?’ Een waardig vervolg op het eerste deel, als de makers deze lijn blijven volgen mogen er van mij nog veel delen bij komen!

Oliver en Charlie – Waar is Lily?

In ‘Waar is Lily?’ speelt het kleine nichtje van Oliver en Charlie een bescheiden hoofdrol. Het kleine muisje is uit logeren bij haar ooms en zet daar de boel volledig op stelten. Wanneer Lily voor de vierde keer een bende heeft gemaakt in huis besluit Charlie buiten met haar verstoppertje te gaan spelen. Ondanks dat Oliver Lily waarschuwt voor de gemene kat van oma Molly besluit Lily juist om de kat uit te dagen. Van dat besluit krijgt ze al snel spijt wanneer de kat haar op de hielen zit. In haar vluchtpoging komt ze terecht tussen het verkoopwaar van oma Molly, die even daarna met het verkoopwaar naar de markt gaat. Oliver en Charlie krijgen te horen dat Lily per ongeluk in de grote stad terecht is gekomen, en besluiten Lily te gaan zoeken.

Mijn oordeel over Waar is Lily?

Het verhaal in ‘Waar is Lily?’ is een verhaal waar kinderen zich goed een voorstelling bij kunnen maken en dat maakt het een prettig voorleesverhaal. De illustraties zijn zeer gedetailleerd, en nodigen uit om langer naar te kijken. Op sommige bladzijden valt namelijk meer te zien dan alleen hetgeen wat ook in het verhaal beschreven is. Het boek begint met een soort landkaart, waardoor je ziet welke route Lily aflegt in het verhaal. Achterin het boek is – net als in ‘Het Muizenfeest’ – ruimte gemaakt voor een recept. Niet zomaar een recept, maar een recept voor de kokosbrownies die ook in het boek voorkomen. Dit vond ik in ‘Het Muizenfeest’ al een leuk extraatje. Dat de makers van dit prentenboek ervoor gekozen hebben om wederom een recept te verwerken in het tweede boek over Oliver en Charlie juich ik toe. Dit geeft voor de kinderen net even dat beetje extra waardoor ze verknocht zullen raken aan de muisjes Oliver en Charlie. Waar ik over het vorige prentenboek nog vond dat er een wat vreemde woordkeus was gebruikt is dat in ‘Waar is Lily?’ totaal niet het geval.

Oliver en Charlie – Waar is Lily? is verkrijgbaar voor €12,50 bij onder andere Bol.com en Bruna.

Lees ook:Nieuw verschenen prentenboek: Het Muizenfeest van Kim den Dulk en Machteld van Zalingen
Lees ook:Cadeautip voor creatievelingen: haakboek Hero en de draak
Lees ook:Loetjoeboek: één van de mooiste prentenboeken van nu
Lees ook:Nieuw prentenboek van Paddington: Paddington in het ziekenhuis
Lees ook:Droomvallei maakt voor het eerst prentenboek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>