Twee muisjes op avontuur in ‘Het kasteel met de duizend kamers’

Schrijfster Esther van der Ham bracht afgelopen week het kinderboek ‘Het kasteel met de duizend kamers’ uit bij Droomvallei Uitgeverij. Het boek, over de twee muizen Bob en Lot, is geïllustreerd door Jeroen Okkerse en belooft kinderen mee te nemen naar een bijzondere fantasiewereld.

Waar gaat ‘Het kasteel met de duizend kamers’ over?

Het kasteel met de duizend kamers gaat over de muizen Lot en Bob die een brief krijgen van Rolf, de Ridder met de Gouden Krul met daarin de vraag om naar hem toe te komen in het kasteel met de duizend kamers. Lot, die niet zo avontuurlijk ingesteld is, vindt het maar niets. Bob houdt wel van avontuur en kan niet wachten om op pad te gaan. Eenmaal aangekomen bij het kasteel met de duizend kamers staan er allemaal avonturen op Lot en Bob te wachten. Zo helpen ze een pony door een doolhof, helpen ze een aap onder een boom vandaan en komen ze een schapenorkest tegen, dat oefent voor het grote feest van de Ridder met de Gouden Krul. Ook kunnen ze maar op het nippertje ontsnappen aan de heks die hen het liefst in haar muizensoep wil verwerken.

Ieder hoofdstuk een andere locatie

Ieder hoofdstuk van het boek vindt op een andere locatie in het kasteel plaats. Een spiegelkamer, een doolhof, de binnenplaats en één van de torens zijn allemaal locaties die in het boek voorkomen. Op iedere locatie maken Lot en Bob kennis met een nieuw personage; van spoken tot een Pietje van Sinterklaas, van uilen tot pony’s en van ijsberen tot waarzegsters. Iedere locatie brengt nieuwe verrassingen en avonturen met zich mee.

Jammer van het open einde

Met dank aan de leuke illustraties zullen kinderen zich goed een voorstelling kunnen maken van de avonturen van de twee muizen. Het boek eindigt jammer genoeg met een open einde. Daardoor is het aan het einde van het boek nog niet duidelijk waarom Rolf, de Ridder met de Gouden Krul, de hulp inroept van Lot en Bob en dat vind ik een gemis. Ik reken daarom ook maar op een vervolg!

Zelf lezen

Het kasteel met de duizend kamers is een AVI boek, niveau E4, clib 5. Het boek is geschikt voor kinderen in groep 4 om zelf te lezen. Het boek is afgelopen week verschenen bij Droomvallei Uitgeverij Breda als hardcover en is verkrijgbaar bij www.prachtboeken.nl en alle (online) boekwinkels. Verkoopprijs: € 15,95, ISBN : 978-94-91886-34-8.

Lees ook:Nieuw verschenen prentenboek: Het Muizenfeest van Kim den Dulk en Machteld van Zalingen
Lees ook:Ravensburger Doolhof viert 25ste verjaardag
Lees ook:Een voorleesboek voor een slecht-nieuws-gesprek over ALS
Lees ook:Cadeautip voor creatievelingen: haakboek Hero en de draak
Lees ook:Beleef grote avonturen met je kids uit een klein doosje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>