Nominaties Speelgoed van het Jaar bekend gemaakt

De organisatie van de Speelgoed van het Jaar-verkiezing heeft de nominaties voor het beste speelgoed van 2016 bekend gemaakt. Het aanbod in speelgoed is zo groot dat veel ouders door de bomen het bos niet meer zien. De Verkiezing Speelgoed van het Jaar helpt bij het maken van een keuze bij de aankoop van nieuw speelgoed.

Dit jaar zijn artikelen genomineerd waarmee kinderen van alles kunnen ontdekken, mee kunnen programmeren, bouwen, de motoriek oefenen of de hersens laten kraken.  Daarbij is ook vooral belangrijk: hebben de kinderen plezier aan het spelen met dit speelgoed?

De vakjury, bestaande uit journalisten, vertegenwoordigers van de handel, een pedagoog, een ontwikkelingspsycholoog en spellendeskundigen, zijn eind juni bij elkaar gekomen om het ingezonden speelgoed te beoordelen. Dat betekende voor de juryleden spelen, beoordelen en keuzes maken. Alle genomineerde artikelen staan op www.speelgoedvanhetjaar.nl. Van ieder product is een omschrijving, de mening van de jury en een toelichting van de ontwikkelingspsycholoog te vinden. De consument bepaalt uiteindelijk welke artikelen winnaar worden in de verschillende categorieën. Van 15 september tot en met 6 november kan worden gestemd.

Ook kan iedere bezoeker van de Speeldag www.speeldag.nl in Hoorn op 18 september een stem uitbrengen. Verder tellen stemmen van de hulpjury mee. Op 9 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Twee van de genomineerde speeltjes

 

Lees ook:Opvallend veel technisch speelgoed bij genomineerden Speelgoed van het Jaar
Lees ook:Winnaars Speelgoed van het Jaar 2015 bekend gemaakt
Lees ook:Intertoys komt met online speelgoedmagazine: Intertoys Play
Lees ook:Beste Winkelketen van Nederland
Lees ook:IKEA Foundation doneert speelgoed aan UNICEF

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>