Zelf een oude stoel opknappen hoeft niet veel te kosten

Heb je nog een oude houten stoel op zolder staan waar je niets meer mee doet? Haal het niet in je hoofd om deze weg te gooien, hartstikke zonde! Met een beetje inzet en doorzettingsvermogen maak je van die oude houten stoel zo weer een eyecatcher voor in je huis. Hoeft helemaal niet veel te kosten en het plezier wat je er van hebt is eindeloos.

Nieuwe stoel te duur?

Zelf ben ik onlangs bezig geweest met een stoel die ik voor slechts 3,50 euro in de kringloop kocht. Deze stoel moet een speciaal plekje krijgen bij ons in huis, namelijk op de babykamer. Ik wilde graag een stoel waar je ‘s nachts zo even in ploft om de kleine te kunnen voeden. Ook moest deze een beetje passen bij de rest van de babykamer. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe stoel die aan die wensen voldeed schrok ik nogal van de prijzen. Alles wat ik mooi vond kostte zo honderd euro of meer. En voor een stoel die voor ‘erbij’ is, vond ik dat toch wel wat aan de prijzige kant.

Stoel voor maar 3,50!

Vol goede moed ben ik vervolgens aan het kringloopshoppen gegaan. Tweedehands meubels kopen vind ik nog wel lastig. Wanneer stoelen bijvoorbeeld bekleed zijn dan durf ik het al niet eens aan. Zelf een stoel opnieuw bekleden zie ik niet zitten en als je het laat doen kan je voor hetzelfde geld bijna een nieuwe stoel kopen. Ik was dan ook dolblij toen ik tegen deze stoel aanliep! Deze stoel kostte slechts 3,50 euro.

Kussen voor tuinstoel

Om de stoel comfortabel te maken ging ik vervolgens op zoek naar een kussen voor een tuinstoel. Deze heb je tegenwoordig in alle soorten en maten dus waarom niet voor mijn stoeltje? Ik kocht uiteindelijk bij Leen Bakker een kussen van Lief! Lifestyle Tuin. Dit kussen kostte 18 euro.

Verfbenodigdheden bij Gamma

Voor het ‘pimpen’ – wat een rotwoord toch – van de stoel ging ik naar de Gamma. Hier kocht ik een klein potje witte verf op waterbasis, een vilten lakrol voor verven met verf op waterbasis en een kwastje (ook weer geschikt voor verf op waterbasis). Deze benodigdheden kostten mij gezien het feit dat de verf in de aanbieding was bij elkaar nog geen 15 euro. Ik had thuis nog schuurpapier, verfbakjes, roerstokjes en dergelijke.

En klussen maar!

In de garage ben ik aan de slag gegaan met schuren en verven van de stoel. Het schuurwerk heb ik uiteindelijk overgelaten aan mijn wederhelft – wat een pokkeklus als je 36 weken zwanger bent -, en ik ben later aan het verven geslagen. Ramen en deuren open, zo nu en dan een pauze, en uiteindelijk was het zo klaar!

Hier zie je het resultaat na het schilderen:

En zo ziet de stoel eruit mét kussen voor tuinstoel op de babykamer. Stiekem ben ik best wel een beetje trots op het eindresultaat en hoop hier nog vele momenten samen met de baby te mogen zitten!

Heb jij wel eens zelf meubels opgeknapt?

Lees ook:Shoppen met pinpas ex
Lees ook:Nieuwe collectie IKEA zit vol humor en natuur
Lees ook:Geen run op de jurken van Percy
Lees ook:Dat geluksmoment wanneer je iets koopt wat je altijd al wilde hebben
Lees ook:Nieuwe meubelcollectie van lief! lifestyle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>