Nieuwe collectie kantha plaids bij Tulsi Crafts gemaakt door ex-slavinnen

Slavernij is wereldwijd nog steeds een groot probleem. Ook in India en Bangladesh werken nog steeds veel mensen onder dwang. Jonge vrouwen worden bijvoorbeeld verkocht voor de seksindustrie. Bevrijding alleen van deze vrouwen is niet genoeg om hen te helpen. De praktijk wijst vaak uit dat zij wanneer ze na hun bevrijding geen inkomen hebben weer in de seksindustrie terechtkomen. Tulsi Crafts, een label voor fairtrade cadeaus, accessoires en interieurtextiel, werkt samen met een organisatie die dit probleem aanpakt.

Borduren is voor ons in Nederland misschien maar wat een bezigheid voor oudere vrouwen, in landen als India en Bangladesh kan het een nieuw, slavernijvrij bestaan betekenen. Door middel van de traditionele kantha borduursteek worden oude sari’s op elkaar gestikt tot plaids. De vrouwen werken tussen de twee en tien dagen aan een deken en ontvangen daarvoor een eerlijke prijs. Bij fulltime werken levert dit ruim voldoende op om van te kunnen leven. Deze vrouwen maken ook kantha sari sjaals voor Tulsi Crafts. Elke plaid en elke sjaal is stuk voor stuk uniek.

Tulsi Crafts heeft zojuist de nieuwe collectie kantha plaids binnengekregen. Er zijn heel veel verschillende kleuren, motieven en combinaties. Neem een kijkje op de website voor de nieuwe collectie kantha plaids.

Kijk voor meer producten en informatie kijk op: www.tulsicrafts.nl

 

Lees ook:Nieuwe collectie tassen van Tulsi Crafts: stijlvol, betaalbaar en fair trade
Lees ook:Old is the new gift
Lees ook:Pinautomaten in het buitenland herkennen nieuwe bankpassen niet
Lees ook:IKEA lanceert 1 juli limited edition True Blue collectie
Lees ook:H&M kindercollectie voor Unicef’s All for Childeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>