Consument wil het liefst direct geld terug bij online miskoop

Nederlandse consumenten die te maken krijgen met een afwijkend product bij een online bestelling of een niet ontvangen product, willen het liefst direct hun geld terug van de webshop waar ze hun aankoop deden. Toch gebeurt dit slechts in 1 op de 5 gevallen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van PayPal naar de online aankoopervaringen van ruim 3000 consumenten.

Inmiddels shopt 94 procent van de Nederlanders wel eens online, blijkt verder uit het onderzoek. Als er bij een online bestelling een afwijkend product wordt ontvangen of het product niet wordt ontvangen, antwoordt 57 procent dat ze het liefst direct hun geld terug willen. Tweeënveertig procent wil zo snel mogelijk een ander product ontvangen. Slechts 1 procent neemt genoegen met een kortingsbon van de webshop.

Terwijl consumenten dus het liefst hun geld terug willen, lukt dit maar in 21 procent van de gevallen. In ruim de helft van de gevallen (51 procent) krijgt de consument wel keurig alsnog het juiste product geleverd. In 14 procent van de gevallen wordt een onbevredigend alternatief geboden en in nog eens 14 procent van de gevallen lukt het consumenten helemaal niet om een ander product te krijgen omdat de webshop eigenaar zijn verantwoordelijkheid van de hand wijst.

Nederlandse webshops kunnen verder als betrouwbaar worden bestempeld. Slechts 21 procent van de consumenten die online producten aanschaften, kregen in het afgelopen jaar te maken met een afwijkend of niet ontvangen product en dan werd het in veruit de meeste gevallen (72 procent) ook keurig opgelost door een alternatief product of terugbetaling van het aankoopbedrag.

De enquête werd uitgevoerd in opdracht van PayPal door Peil.nl, het onderzoeksbureau van Maurice de Hond, onder ruim 3000 consumenten die regelmatig online aankopen doen.

Lees ook:Marktplaats geeft kopersbescherming
Lees ook:Contant geld blijft geliefd onder Nederlanders
Lees ook:Moeder wil graag zelfgemaakt cadeau op Moederdag
Lees ook:Betalen ofwel bumpen via je iPhone met PayPal-app
Lees ook:Snel online shoppen met Samsung Galaxy S5 en PayPal

1 Reacties // Reageer

One thought on “Consument wil het liefst direct geld terug bij online miskoop

  1. Hassankhan

    Je koopt toch waar voor je geld denk je!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>