Raamdecoratie voor de badkamer kan dat?

houten-jaloezie-badkamer 6302Raamdecoratie voor de badkamer blijft een heikel punt. Toch speelt deze kwestie zich doorgaans vooral af in het hoofd van de geïnteresseerde consument. Moderne techniek staat voor niets, zeker wanneer het aankomt op raambehandeling. Dat wil nog niet zeggen dat je zomaar alle raamdecoraties in de badkamer kunt gebruiken… maar toch bijna. Hieronder geven we een overzicht: van een aantal klassiekers tot een aantal nieuwe trends. Wie weet helpen we je zo op weg naar de nieuwe raambehandelingen van jouw badkamer.

Jaloezieën

De meest typische raamdecoratie voor in de badkamer is allicht de jaloezie. Zeker met de opkomst van aluminium en kunststoffen past deze behandeling zich uitstekend aan, aan de specifieke context van de badkamer. De jaloezie bestrijdt even probleemloos vocht als sterk zonlicht. Tegelijk geeft ze een prima controle over privacy en lichtinval. Mits de juiste behandeling zijn soortgelijke resultaten overigens ook te bereiken met klassieke, houten jaloezieën.

(Duo-)Rolgordijn

Recent maakt ook het rolgordijn steeds vaker zijn opwachting in de badkamer. Een aantal evoluties draagt hiertoe bij. Zo kun je rolgordijnen ondertussen eenvoudig ‘omgekeerd’ installeren, zodat ze van onder naar boven openschuiven. Tegelijk wordt druk geëxperimenteerd met duo-rolgordijnen, waarbij transparante en ‘volle’ stroken worden afgewisseld. Zo biedt het rolgordijn tegenwoordig ook de vrijheid om met licht en privacy te spelen, meer dan vroeger het geval was.

Gordijnen

Verrassend is vandaag de dag ook de opgang van het gordijn in de badkamer, misschien niet zozeer als ‘praktische’ dan wel als decoratieve raambehandeling. Zo is het cafégordijn hip omwille van zijn ‘halve’ bedekking (van het onderraam). Maar ook klassieke, Romeinse blinds zijn in en zelfs lange, vallende gordijnen. Deze laatsten zijn in de badkamer misschien wel minder handig qua onderhoud.

Geweven

Een laatste trend is die van de geweven raambehandeling. Dit kunnen rolgordijnen of schermen zijn, maar ook jaloezieën of lamellen. De geweven textuur sluit daarbij aan bij een trend die het gebruik van natuurlijke kleuren, patronen en materialen in de badkamer aanmoedigt. Je kunt deze types ook verduisterend maken, voor extra privacy.

Bekijk voor meer informatie over raamdecoratie deze website: Zonnelux.nl.

Geen reacties // Reageer