Nieuw van Dr. Oetker: Cookie Icing Wit en Roze

Ik heb de herfstperiode altijd dé periode gevonden om lekker de keuken in te gaan om de lekkerste koekjes, taarten en cakes te bakken. Ik kan me herinneren dat ik in mijn jeugdjaren in de herfstperiode veel in de keuken heb doorgebracht om cakes te bakken. Nu ik zelf moeder ben geworden hoop ik het plezier van het bakken ook aan mijn dochtertje mee te kunnen geven. Wat ik vroeger echter nooit deed, maar ik me best voor kan stellen dat ik dat later wel met mijn dochter ga doen, is het versieren van koekjes. Dr. Oetker heeft nu iets nieuws bedacht waardoor het versieren van koekjes handiger wordt dan ooit. Het decoratie-assortiment is uitgebreid met Cookie Icings in de kleuren roze en wit. Deze verpakkingen hebben een spuitmondje en daarmee wordt het a piece of cake om koekjes te decoreren. Van Dr. Oetker kreeg ik beide verpakkingen toegestuurd. Inmiddels heb ik koekjes gebakken en daarvoor de roze icing gebruikt.

Decoreren kun je leren

In Engeland is het decoreren van koekjes door middel van icing cookies helemaal hot en het is daar dan ook bijna een sport om zo mooi mogelijke koekjes te maken. De Dr. Oetker Cookie Icing bestaat uit een zakje met kant-en-klare witte of roze icing. Om aan de slag te gaan moet je eerst de verpakkingen goed kneden. Daarna kan het bijgeleverde spuitmondje aan de verpakking worden bevestigd waarna het decoreren kan beginnen. Lijntjes trekken, letters schrijven, patronen doortrekken, hoe je het ook wilt, het kan allemaal. Oefening baart kunst uiteraard! Na veertig minuten drogen zijn de koekjes klaar om opgegeten te worden. Na vier uur kun je ze ook bewaren in een koektrommel.

Zelf aan de slag

Al snel blijkt dat ik niet zo’n talent ben in het decoreren. Ik meende het mezelf makkelijk te maken door alleen maar vierkante koekjes te bakken, maar daarin heb ik mijzelf juist beperkt bij het decoreren. Een hartje fabriceren op een hartje is stukken makkelijker dan op een vierkantje, zo blijkt. Na een paar koekjes met mislukte patroontjes stort ik mij dan ook maar op letters. Daarin kan niks misgaan!

Bovenstaande foto komt van Dr. Oekter. Prachtig versierde koekjes. Onderstaand is het resultaat van mijn baksels. Ik ben overduidelijk geen natuurtalent, maar leuk om te doen vond ik het wel! En daarnaast smaakt het ook nog eens heerlijk!

Op de website van Dr. Oetker vind je allerlei variatietips en versiertrucs. Wellicht had ik hier eerst even een kijkje moeten nemen! Op de website vind je bijvoorbeeld ook hoe je van de witte Cookie Icing een ander kleurtje maakt!

Dr. Oetker Cookie Icing is vanaf nu verkrijgbaar in de grote filialen van Albert Heijn, Jumbo en Plus. De consumentenadviesprijs is 1,99 per zakje.

Lees ook:Cake & Taart Vulling van Dr. Oetker: om je vingers bij af te likken
Lees ook:Bak ze lekker zelf bruin
Lees ook:Mjammie Koekjes eerste Nederlandse Etsy koekjeswinkel
Lees ook:Nieuw van Dr. Oetker: Red Velvet Cake en Carrot Cake
Lees ook:Originele geboorte-traktatie: geboortekoekjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>