De tien beste (bord)spellen van 2015

Het is halverwege december dus het wordt de hoogste tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. En hoe doe je dat nou beter dan met lijstjes? Op het gebied van speelgoed is er het afgelopen jaar een hoop nieuws op de markt gebracht. Speelgoedinfo.nl zette voor ons de tien beste (bord)spellen van het afgelopen jaar op een rij. De absolute nummer één? Dat is het spel ‘Schetenjacht’ van Goliath. Dit spel staat niet voor niets op nummer één, het werd het afgelopen jaar uitgeroepen tot winnaar van de Speelgoed van het Jaar 2015-verkiezing. In de categorie 6 & 7 jaar werd Schetenjacht de winnaar, en zo ook van de top 10 van beste (bord)spellen van het afgelopen jaar. Opvallend is dat het Poepspel van Identity Games op de tweede plaatst staat, blijkbaar houden kinderen tegenwoordig wel van een beetje viezigheid!

Top 10 spellen tot 12 jaar 2015
1 Schetenjacht Goliath
2 Poepspel Identity Games
3 Nijntje Stoelendans Identity Games
4 Monopoly Jr. Hasbro
5 Stratego Jr. Jumbo
6 Tijdbom Identity Games
7 Klabats Goliath
8 Uno jr. Mattel
9 La Cucaracha Ravensburger
10 Knappe Koppen University Games

Speelgoedinfo.nl maakte ook een top tien 10 met de beste (bord)spellen voor spelers van 12 jaar en ouder. Op nummer 1 staan alle varianten van Monopoly van Hasbro. Ook het aloude Scrabble scoort goed, zij staan op de tweede plaats.

Top 10 spellen 12+ 2015

1 Monopoly (alle varianten) Hasbro
2 Scrabble Mattel
3 30 Seconds 999 Games
4 Ik hou van Holland Identity Games
5 Koehandel bordspel Ravensburger
6 Stratego (Waterloo) Jumbo
7 Jongens tegen de meisjes Identity Games
8 Cluedo Hasbro
9 Cup King 999 Games
10 Scotland Yard Master Ravensburger

Lees ook:Monopoly in een modern jasje
Lees ook:Winnaars Speelgoed van het Jaar 2009
Lees ook:Hasbro start kortingsactie voor het goede doel
Lees ook:Gezond spelen met Fastfood
Lees ook:Win Monopoly Girls Only Editie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>