Kruidvat LCD-TV: EK aanbieding of misleidend lokkertje?

Mogen wij even ons gal spuwen over misleidende aanbiedingen? Al eerder ergerden wij ons aan de zogenaamde aanbiedingen van het Kruidvat. Ja, zogenaamde aanbiedingen! Je weet wel: een aanbieding voor een product, waarbij het product (stiekem) niet te koop is. Al zo vaak stonken wij erin bij het Kruidvat. Ja, bij het Kruidvat. Je weet wel, die "voordelige drogist". Verkopen ze hippe autoradio's, leuke computers of kekke camera's, blijkt op de dag van de aanbieding alles al uitverkocht in hun Online Shop. En bel je direct na ontvangst van het krantje naar de dichtstbijzijnde vestiging, blijkt ook daar alles nét "op". Nou wij geloven het niet meer. Helemaal niet na de actie van gisteravond:

voor elk doelpunt dat Oranje zou scoren tegen Italië, kreeg je van Kruidvat €100.- korting op een LCD TV van €399.-. Nou, de jongens van Oranje hadden vast erg veel trek in zo'n teeveetje, want ze schoten er drie in: kassa! Maar de honderdduizend(?) mensen die snel de LCD voor €99.- wilden aanschaffen, kregen dat mooi niet voor elkaar: uitverkocht! Volgens het Kruidvat waren ze in no-time door hun voorraad LCD-schermen heen en sorry. Ja, ja… Welke voorraad?

Wij geloven de aanbiedingen van het Kruidvat gewoon niet meer. Als je met zulke stunts komt, dan weet je toch van te voren wat je kan verwachten? Helemaal omdat soortgelijke acties in het (recente) verleden ook al regelmatig in de soep liepen. Wij noemen hun acties daarom vanaf nu geen aanbiedingen meer, maar lokkertjes! En hiermee bereiken ze volgens ons precies het tegenovergestelde van wat ze willen, want Kruidvat gaat bij deze op onze (denkbeeldige) zwarte lijst. Wij shoppen liever ergens anders. Bah.

PS
Wie het gister wel is gelukt om de aanbieding waar te maken, die mag ons dat hier gaan vertellen.

Lees ook:Minions-artikelen in de aanbieding bij Kruidvat
Lees ook:Stormloop op hotelbonnen Kruidvat
Lees ook:Shoppenblog test Bodylotion Silk van Kruidvat
Lees ook:Vanaf dinsdag bij Kruidvat: Havaianas voor maar 14,99
Lees ook:Shoppenblog test voedende haarolie Kruidvat

68 Reacties // Reageer

68 thoughts on “Kruidvat LCD-TV: EK aanbieding of misleidend lokkertje?

 1. Youri

  Heey Suzanna,

  Mij is het wel gelukt een tv te bestellen. Ik heb mijn track en trace nummer vandaag gehad ook al.

  Groetjes,

  Youri

    /   Reply  / 
 2. oeveren

  Nou ik heb er een,

  betaald via ideal en vanmiddag het track en trace nummer ontvangen.

    /   Reply  / 
 3. Angel - Redactie

  Wow… dat is mazzel hebben. Ik wist niks over deze actie. Nou had ik ook geen tv nodig, maar toch… ;)

    /   Reply  / 
 4. Suzanna - redactie

  @ Youri en Oeveren,
  Super! Fijn om te horen dat het iig (al)twee mensen is gelukt om toch een tv te bestellen en dat het afhandelen vlot gaat :) Houd ons op de hoogte en veel plezier met jullie tv.

    /   Reply  / 
 5. Nelis

  Heb hem vanochtend om 08.00 besteld.

  Track en trace is al binnen. Nog twee dagen wachten dan staat ie in de huiskamer.

    /   Reply  / 
 6. Dennis

  Ik had het om 07.06 besteld, track and trace nummer via mail gekregen, morgenmiddag in mijn slaapkamer! :D

    /   Reply  / 
 7. Jeffrey

  Mij is het ook gelukt om een TV te bestellen. Heb ook vandaag al track en trace nummer gekregen en hij is zelfs al onderweg!

    /   Reply  / 
 8. John

  Hoe kan het nou de actie liep van ongeveer 22:30 tot 24:00? Hoe kan je dan in de ochten bestellen.

    /   Reply  / 
 9. Fons

  Hallo Nelis mooi voor jou dat het vanmorgen om 8 uur gelukt is, ik snap hier helemaal niets van. Heb het naast gisterenavond diverse keren te hebben geprobeerd vanmorgen om 6 uur ook nog een aantal maal geprobeerd kreeg als antwoord dat de actie was afgelopen en dat er geen lcd tv’s meer voorradig waren. Rara hoe kan dit?, volgens mij nemen ze het bij Kruidvat niet zo nauw met de waarheid.

    /   Reply  / 
 10. patrick

  Nou, ik heb gisteren me een ongeluk gerefreshed en kreeg uiteindelijk de reactie uw winkelmandje is leeg. Heb toen per mail besteld, maar kreeg vanochtend de reactie dat ze uitverkocht waren. Da’s wel bijzonder dat ik lees dat er vanochtend vroeg nog mensen besteld hadden.

    /   Reply  / 
 11. Angel - Redactie

  Ja, dat is inderdaad wel vreemd dan. Volgens mij kwamen ze vanmorgen vroeg ook al met een statement waarin ze excuses aanboden. Ik hoorde het nieuws in ieder geval al bij Edwin Evers en dat was tussen 8 en 9.

    /   Reply  / 
 12. MOI

  Hallo, het is mij wel gelukt een tv te bestellen. Track en trace nr al per mail ontvangen

    /   Reply  / 
 13. Suzanna - redactie

  Het verhaal wordt door de reacties eigenlijk alleen nog maar gekker/zuuder…

  De score tot nu toe: 6 gelukkigen :)

    /   Reply  / 
 14. Ruud Storm

  Mij ook gelukt om 07.30u !
  ook track and trace nr. al ontvangen
  Als +/- 3% van de mensen deze weblog leest c.q. beantwoordt dan kun je wel nagaan hoeveel mensen het dan wel is gelukt om een tv te bemachtigen !!

    /   Reply  / 
 15. j v pelt

  ook ik voel mij zwaar belazerd door het kruidvat . na de 2-0 heb ik het diverse malen geprobeerd om er door te komen ,maar tevergeefs ,dvds en zo kon ik wel kopen maar de lcd niet ,het kruidvat kom bij mij niet geloofwaardig over.

    /   Reply  / 
 16. A.W. Weissman

  Volgens de site van Kruidvat kon je pas NA het einde van de wedstrijd bestellen. Voor het einde van de wedstrijd was de site plotseling “tijdelijk” uit de lucht voor “onderhoud”. Daarna was de externe server (Kruidvat-server) dus niet bereikbaar. Het verhaal van Kruidvat dat ze in allerijl servers hebben bijgeplaats is bullshit, s avonds haal niet zomaar ergens een paar servers vandaan.
  Kruidvat heeft zich gewoon vergaloppeerd, nooit verwacht dat Nederland zou winnen van Italie (en met zo’n score!!!). Het komt op mij alleen maar over als een ordinaire actie om de verliezen zo veel mogelijk te beperken.
  Dat deze houding de goede naam van Kruidvat schaadt, hebben ze kennelijk nog NIET in de gaten.

    /   Reply  / 
 17. anita

  hoi,
  heb me dinsdagavond ook doodge-ergerd aan de niet bereikbaarheid van de site
  had mijn zoon eindelijk een tv beloofd bij een score van 3 doelpunten
  tot 00.30 uur bezig geweest en toen was ineens de foto ook verwijderd

  Meteen daarop een waanzinnig boze mail gestuurd naar de klantenservice
  (waar ik rond een uur of 10 woendag ochtend een standaard respons van kreeg met hun spijt)

  MAAAAAAAAAR…… woensdagochtend OM 06.15 UUR UIT BED VOOR MIJN JONGSTE ZOON en toch weer even gekeken op de site. via kruidvat.nl stond het artikel uitverkocht.
  Toen nog eens via de link van de nieuwsbrief (op de foto van de tv geklikt) geprobeerd, en weer ….uitverkocht.
  INEENS KREEG IK EEN INGEVING….. ONDER DE FOTO VAN DE TV STOND EEN LINK NAAR DE TV SPECIFICATIES EN VOORWAARDEN, GEKLIKT EN ………WAAREMPEL, WERD DOORGELINKT NAAR HET BESTELFORMULIER. alles ingevuld (met de veronderstelling dat ik daarna wel zou zien dat ineens alles was uitverkocht) doorgelinkt naar betaling en
  VOILA…… BESTELD.
  Vanmiddag een mail gekregen dat hij binnen 2 dagen bij mij wordt gebracht.

  DUS TOCH NOG GELUKT!! onbegrijpbaar

    /   Reply  / 
 18. Peter

  kon er maandagavond ook niet op, dinsdagochtend om 7.15 geprobeerd. TV stond niet meer op de homepage maar was nog wel te vinden onder ‘EK’. Transactie normaal afgehandeld, hij wordt vandaag bezorgd. Het is mij inmiddels wel duidelijk dat ik vreselijk veel geluk heb gehad…

    /   Reply  / 
 19. ivo

  zeg anita kun je die link hier niet posten dan kan iedereen het proberen, kun we zien of we het kruidvat een loer kunnen draaien.:D

    /   Reply  / 
 20. Patrick80

  Ja hoor hij is binnen 1 dag binnen, heb ‘m ‘s morgens vroeg besteld..Kruidvat bedankt, mooi ding!!

    /   Reply  / 
 21. Rudie Schumacher

  Dag allemaal,

  Ik heb hem reeds binnen (5 min) prima tv! En ik zal jullie eens vertellen waarom er die morgen nog tv’s waren. Wanneer je een tv besteld is hij voor jou….mits je niet op tijd betaald (3 uur? ofzo) dan is de reservering weer weg en kan iemand anders de tv bestellen! Veel mensen hebben hem maandagavond besteld maar niet betaald…!!! Stom…natuurlijk. Ik snap het allemaal best van Kruidvat. Als je maar 1000 units hebt en je moet 250.000 mensen blij maken. Dan trek je de stekker eruit!

  Maargoed voor de mensen die er geen hebben. Sorry, volgende keer beter!

    /   Reply  / 
 22. Popiejopie

  Wij hebben een tv besteld (met 300 euro korting) om 07.30 uur ‘s ochtends. Is allemaal prima gegaan. Net de tv ook daadwerkelijk binnen gekregen (voor 120 euro = incl. bezorgkosten)

    /   Reply  / 
 23. Hunk

  Ik heb de TV besteld voor de wedstrijd was afgelopen, sterker nog, de wedstrijd was pas een minuut of tien bezig. Naja… het is gelukt hoor, de TV staat hier binnen… helaas gaat’ie weer retour want volgens de VISA is er 399,- afgeschreven ;-(

    /   Reply  / 
 24. Angel - Redactie

  Tja, Hunk, toen waren er natuurlijk nog geen doelpunten gevallen, dus die prijs klopt :D

    /   Reply  / 
 25. ivo

  zou iemand die link naar die tv kunnen plaatsen als je hem nog hebt?
  meestal staat hij nog ergens bij de geschiedenis van je internet browser.

  alvast bedankt.

    /   Reply  / 
 26. amanda

  ik kan jullie zeggen
  de actie was NIET nep.
  er waren daadwerkelijk televisies.
  ik heb ze zelf ook willen bestellen amar was ook te laat!
  maaaar er zijn genoeg mensen die hem wel hebben!

    /   Reply  / 
 27. Dennis

  Ik heb de TV zojuist binnengekregen!!! :)

  Valt me niets tegen voor die prijs!!!:D

  (had hem ook smorgens besteld!)

    /   Reply  / 
 28. Walter

  Beste Amanda,

  Natuurlijk is de aanbieding nep. Neppen = voor de gek houden, en Kruidvat houdt de klanten voor de gek.
  Volgens hun persbericht was er alles aan gedaan om de problemen op te lossen, door bijv. servers bij te plaatsen. Waar haal je na afloop van de wedstrijd servers vandaan en wie is er beschikbaar om ze te configureren? Juist, voor de gek houden ofwel nep dus.
  Verder zeggen ze de belangstelling niet te hebben kunnen voorzien. Hoezo, ik kan je zo wel vertellen dat een TV die volgens Kruidvat normaal € 699, Kruidvataanbieding € 399 en na 3 doelpunten nog maar € 99 voor heel veel mensen ineens heel interessant wordt.
  Gewoon een lokkertje en Kruidvat, geschrokken door de onverwachte gunstige score van het Nederlands elftal, heeft er gewoon alles aan gedaan om de verkoop zo goed als onmogelijk te maken.
  Alleen werkt die “leuke” reclameactie van ze nu als een gigantische ANTI-reclame.
  Mijn vertrouwen in elektronica-aanbiedingen van Kruidvat was al niet zo groot, maar is nu tot ver beneden het nulpunt gedaald.

    /   Reply  / 
 29. Harry

  Ik kon er maandagavond ook niet op, dinsdagochtend om ca 7.00 geprobeerd……
  Ja, hoor bestelling kunnen plaatsen! Vandaag 11-06-08 al afgeleverd!!

    /   Reply  / 
 30. Herbert

  Het is idd geen nep, ik heb hem ook kunnen bestellen en hij is al bezorgd.
  En voor die sukkel die hem tijdens de wedstijd voor 399,- had besteld die is zijn geld denk ik kwijt.. je kan toch zien hoeveel het bedrag is in je winkelwagentje.
  Vervolgens acepteer de je algemene voorwaarden en nu ga je zitten klagen.

    /   Reply  / 
 31. mashibo

  Ook op dinsdag besteld en vandaag al binnen. Helaas is het geluid niet goed, maar TECO heeft ons beloofd binnen enkele dagen met een nieuw toestel te komen. Da’s nog eens service!
  Natuurlijk kan ik mij voorstellen dat er mensen zijn die boos zijn, maar gaat het niet een beetje ver om een actie op te zetten tegen het Kruidvat???

    /   Reply  / 
 32. A.W. Weissman

  Hallo Mashibo

  Nee dat gaat niet een beetje ver. Kruidvat geeft duidelijk aan dat de bestelling tussen het eindsignaal en 24.00 uur geplaatst moet worden. De hier gemelde geslaagde bestellingen zijn geplaats vóór het eindsignaal of pas de volgende morgen.

  Bovendien laat Kruidvat allerlei onzinverhalen publiceren over bijplaatsen van servers….

  Dus Kruidvat heeft vele steken laten vallen en belazert de boel.

  Diegenen die het geluk hebben gehad toch te kunnen bestellen, al dan niet binnen de door Kruidvat voorgeschreven periode, van harte proficiat.

  Voor mij hoeft Kruidvat niet meer. Ze hebben mij en vele anderen al vaker in de steek gelaten met die z.g. elektronica-acties.

    /   Reply  / 
 33. fireblade

  ronduit belachelijk, ik vind dat ze de teleurgestelden een tegemoetkoming moeten voorleggen, maw, nogmaals de kans geven om aan de aktie mee te doen, dan bewijzen zij ook direct dat het daadwerkelijk een aktie is!

    /   Reply  / 
 34. Edwin

  Hallo,
  Ook ik heb ‘savonds geprobeerd een scherm te bestellen. Helaas, de website lag plat. De volgende morgen om half acht heb ik het nogmaals geprobeerd. geen enkel probleem. ik kon de televisie voor EUR 99 bestellen. Ook mijn buren konden zonder probleem een scherm bestellen. Ook de afhandeling en levering ging snel en professioneel. Via TNT kon ik de levering volgen en vandaag is het scherm geleverd. (één dag !!!!)

  Ik denk dat jullie gewoon pech hebben gehad.

    /   Reply  / 
 35. A.W. Weissman

  Er is toch iets gigantisch mis bij Kruidvat als ze regels stellen (tussen einde wedstrijd en 24.00 uur) en zich daar niet aan houden.
  Als ze zeggen dat 200.000 (??) hebben geprobeerd in te loggen, waarvan sommigen met veel moeite doorkwamen en te zien kregen dat de tv was uitverkocht, en dat ze vervolgens volgens sommigen de volgende ochtend nog volop verkrijgbaar waren.

  Kruidvat belazert de boel dus kennelijk en niet zo zuinig.

    /   Reply  / 
 36. Dennis

  @ Mashido,

  Bedoel je dat het geluid bij jullie ook alleen ”mono” kan en een beetje schel is???
  Zo ja, dan bel ik vanmiddag ook maar eens. Viel me ook al op van het geluid ja, direct bij de instellingen :( Moet je hem terugsturen of wat?

    /   Reply  / 
 37. Marije

  Ojee eerst een drama om de tv te bestellen en nou doet bij sommige mensen het geluid het niet goed? Het is toch een tv van 699euro? Ik denk dat kruidvat zich vergist heeft en is geschrokken dat Nederland zoveel doelpunten heeft gemaakt. 600 euro korting kan natuurlijk nooi uit voor hun. Sneu ook voor de mensen die zich aan de regels hebben gehouden (tot 00:00 bestellen). Idd een lokkertje van het Kruidvat.

    /   Reply  / 
 38. ivo

  ik vind het ook gewoon bagger ik de hele tijd proberen op de zite te komen. helaas niet gelukt en na 00:00 uur was dan ook het plaatje met de link naar de tv verdwenen dus ik snap niet hoe mensen ‘s ochtends nog een tv hebben kunnen bestellen :S. ik ben dan ook zeer teleur gesteld in het kruidvat.

    /   Reply  / 
 39. Suzanna - redactie

  Score tot nu toe: 16 :) En als ik de reacties hier zo lees, zijn er toch veel meer mensen ontevreden dan tevreden. En zelfs mensen die wél een tv hebben kunnen kopen, die zijn niet allemaal tevreden over het product. Jammer voor de gedupeerden, maar vooral voor Kruidvat. Die heeft zichzelf behoorlijk te pakken met deze aktie/dit misleidende lokkertje! Dit verhaal krijgt vast nog een staartje en daar ben ik erg benieuwd naar…

    /   Reply  / 
 40. Tim

  Net als een aantal anderen heb ik tevergeefs geprobeerd te bestellen tussen einde wedstrijd en middernacht. Maar dinsdagochtend lukte het bij mij wel en de TV is woensdagochtend in prima staat geleverd. Ook over het geluid heb ik geen klachten. Als hij op mono staat is waarschijnlijk het TV signaal niet sterk genoeg. Naast als TV, gebruik ik hem ook als computer monitor. Ook dit werkt perfect, al moet je niet te dicht op het scherm zitten om te voorkomen dat men denkt dat je naar een tenniswedstrijd zit te kijken in plaats van een Word document leest…

    /   Reply  / 
 41. verhoogt

  Mij lukte het ook niet om ‘s avonds te bestellen. Toen ik het ‘s ochtends om ongeveer half 8 probeerde lukt het wel. Binnen 2 dagen zou de lcd tv bezorgd worden en gisteren werd hij inderdaad keurig netjes bezorgd.

    /   Reply  / 
 42. Dennis

  We zijn blij gemaakt met een dooie mus…
  Ik heb de TV wel, maar hij kan alleen maar stereo geluid op de analoge kabel, sluit je een mediabox of spelcomputer, dvd speler aan etc. dan kan ie alleen mono geluid. Ik belde dus net. was het probleem totaal nieuw en ze gaan het nu ”escaleren” . Als oplossing konden ze me externe speakers aansluiten bieden (maar die kreeg ik dan niet van uhun ,moet ik zelf kopen…. ja daaaag! Ik had overigens een duitste/poolse meid aan de lijn, die erg gebrekkig Nederlands spreekt. Waar ik mij kapot aan ergerde maarja…

  Ik wordt teruggebeld als ze een oplossing hebben gevonden (ben benieuwd, heb 3 jaar garantie, dus zal toch wel ooit een keer teruggebeld worden?!)

    /   Reply  / 
 43. Rene H

  Ik werk bij Kruidvat en deze actie was alleen via internet en NIET in de winkels, maar alle winkels hebben een spoedbericht binnen gekregen voor dat deze actie was dat alle tv’s (en meerdere dingen) retour gestuurd moesten worden.

  gemiddeld 750 filialen met gemiddeld 1 tv op voorraad (is een schatting, wij hadden er 3)
  en dat voor duizenden mensen….
  En dan voor zo’n prijs….
  Dan moet je echt wel kunnen begrijpen dat de acie snel uitverkocht is, en de bereikbaarheid van zo’n website moet je ook wel kunnen begrijpen….
  Kijk bijv naar concert kaarten die je ook via internet kunt bestellen, dan ligt de wedstite ook plat :)

  Maar goed, ik hoef mijn werkgever niet te verdedigen, dat doen ze zelf maar :)

    /   Reply  / 
 44. Suzanna - redactie

  @Rene H,
  Krijg je veel mensen in de winkel dan die denken dat ze nog een tv voor €99.- bij je kunnen kopen?

  Quote: gemiddeld 750 filialen met gemiddeld 1 tv op voorraad (is een schatting, wij hadden er 3)
  en dat voor duizenden mensen….
  En dan voor zo’n prijs….
  Dan moet je echt wel kunnen begrijpen dat de acie snel uitverkocht is, en de bereikbaarheid van zo’n website moet je ook wel kunnen begrijpen….

  Ja wij begrijpen dat wel! Maar we begrijpen niet dat Kruidvat dat niet begrijpt en doet alsof het dan allemaal zo toevallig is dat de (750) teevees zo snel “uitverkocht” zijn… ;)

    /   Reply  / 
 45. Walter

  Wij begrijpen ook niet dat Kruidvat zich niet aan de door Kruidvat zelf gestelde regels houdt, of dat Kruidvat zich in persberichten verschuilt met smoesjes als “servers bijgeplaats”. Ja hoor rond 22.30 start de actie, het loopt storm en Kruidvat weet voor sluiting van de actie om 24.00 uur servers ergens vandaan te slepen en personeel om die servers binnen 1,5 uur in te richten en in de lucht te krijgen.
  Wanneer in ons bedrijf servers nodig zijn (vanwege bijv. een storing) dan hebben wij een 24-uurs contract. Dat houd in dat onze service supplier binnen 24 uur een minimale serverconfiguratie moet kunnen leveren en dat WIJ als bedrijf een goede system backup klaar moeten hebben waarmee die kan worden opgetuigd. Het terugzetten van een backup duurt al meerdere uren.

    /   Reply  / 
 46. Rene H

  @Suzanne

  Beter gezegt, de klanten maakten mij er op attent dat deze actie er was, denk dat er twee mensen in de winkel kwamen daarvoor dus dat valt wel mee.

    /   Reply  / 
 47. Chris

  Ik heb gewoon kunnen bestellen via de site alleen heb ik tot op heden nog niets gezien. Ik lees dat mensen hem woensdag al in huis hadden. Ik heb wel gewoon bestaalt en het is ook afgeschreven. Is de zending nog ergens te controleren?

    /   Reply  / 
 48. Marc

  @Chris:
  Had ik ook. Vandaag even gebeld, Telefoon: 0909 – 567 84 64 (0,25 ct/min, tijdens kantooruren tussen 10:00-12:00 en 13:00-16:00 uur) en wordt geregeld, aldus de vriendelijke mevrouw.

  Ben benieuwd…

    /   Reply  / 
 49. ron

  en nu dan?

    /   Reply  / 
 50. Chris

  Tv kwam zaterdag binnen. Mooi apparaat voor weinig geld. Bedankt jongens voor jullie (korte ) optreden en Kruidvat ook bedankt.

    /   Reply  / 
 51. A.W. Weissman

  Kennelijk heeft Kruidvat de boel toch nog aardig belazerd.
  Als goedmakertje bieden ze de 22″ LCD TV nu aan tegen de inkoopsprijs van € 199,99.

  De oorspronkelijke aanbieding was van € 699,99 nu voor € 399,99 en een korting van € 100 voor elk doelpunt dat Nederland meer zou scoren.

  Dus in de AANBIEDING zat er al een marge van € 200 op.

  Lekker aanbieding.

    /   Reply  / 
 52. Angel - Redactie

  En nu blijken ze dus opeens wel voorraad te hebben weer?

    /   Reply  / 
 53. Herbert

  Letop!
  Ik had tijdens de aktie contact met het datacenter toen de website plat lag.
  De maximale connecties stonden op max 1000 clients.
  Bij een aanvraag van meerdere connecties gaat de server vanzelf plat en wordt dan onbereikbaar.
  Dit is bewust gedaan omdat ze de bui al zagen hangen bij kruidvat.
  Hierover heb ik gebeld met kruidvat en ze zouden er persoonlijk op terugkomen bij mij, maar helaas is dit niet gebeurd.
  Mijn vermoeden is dan ook zeer sterk dat ze opzettelijk de websites plat hebben laten gaan.
  Ik heb dit lang stil gehouden, maar omdat kruidvat haar afspraken wederom niet nakomt maak ik dit openbaar.
  Hoe ik dit weet laat ik even in het midden.
  Doe je voordeel met deze informatie!

    /   Reply  / 
 54. Harry

  Ls,
  als kruidvat rieel is,bieden ze de lcd tv gewoon aan voor 99,00 euro,
  dan krijgen ze alle klanten weer terug,en iedereen is te vreden

    /   Reply  / 
 55. redactie

  *** Bericht verwijderd door de redactie. Plaatsen van aanbiedingen/reclame graag in overleg met de redactie. U kunt ons bereiken per e-mail: [email protected] ***

    /   Reply  / 
 56. A.W. Weissman

  Kruidvat had, na overleg met de Consumentenbond, een week na de actie de LCD-TV’s als goedmakertje alsnog aangeboden nu voor € 199. Direct de helft betalen, want die dingen moesten bij de fabrikant/importeur extra besteld worden, en ze wilden toch zekerheid dat ze niet met onverkochte tv’s zouden blijven zitten.
  Levertijd 8-10 weken.
  We zijn nu inmiddels 11 weken verder en op vragen waar de tv blijft of wanneer die nu echt geleverd gaan worden wordt niet eens meer gereageerd.
  Geld weg en geen TV

    /   Reply  / 
 57. Suzanna - redactie

  Dat meen je niet! Echt waar? wat een toestand… En nu? Weer naar de consumentenbond? Tros Radar? Echt, ik zou de onderste steen boven halen. Wat een oplichters. Waardeloos, zoals Kruidvat in deze actie met haar klanten is omgegaan.

    /   Reply  / 
 58. A.W. Weissman

  Als goedmakertje had Kruidvat, na de golf van kritiek, de TV in de aanbieding voor € 199,00, de helft direct te betalen, de andere helft 2 weken voor levering. Kruidvat trekt al sinds juni rente van mijn geld maar heeft nog steeds geen TV geleverd en reageert ook niet op vragen hierover.
  Hebben meer mensen dezelfde ervaring, misschien kunnen de krachten dan (via Kassa of Radar?) worden gebundeld om een reactie of liever levering van Kruidvat los te krijgen.

    /   Reply  / 
 59. susanne

  Weten jullie nog van welk merk de tv was en welke opties hij had?
  Wij hebben al een klachtenbrief ingediend bij de kruidvat en radar.

    /   Reply  / 
 60. A.W. Weissman

  Gisteren 27 oktober, werd eindelijk de bestelling geleverd, twee maanden later dan beloofd, na heel veel pogingen om met Kruidvat over de levering in contact te komen en na uiteindelijke inmenging van Thuiswinkel Organisatie.
  De oorspronkelijke aanbieding betrof het merk Teco en voor informatie werd ook naar de site van Teco verwezen.
  Uit de gisteren afgeleverde doos kwam echter een tv van het merk Stein. Zoeken op dat merk leverde nauwelijks hits op. Zoeken op Teco echter behoorlijk veel. Teco lijkt een langer bestaand merk te zijn met een redelijke reputatie.
  De Stein moet zich de komende dagen maar eens bewijzen.

    /   Reply  / 
 61. susanne

  ik heb ook die stein tv binnengekregen. We hebben gekeken naar de teco maar die heeft andere opties dan die we nu gekregen hebben.
  Ik heb na de kruidvat gebeld maar wordt afgescheept met dat ik hem retour kan sturen.
  Ik heb al klachtenbrieven lopen over di tv.

    /   Reply  / 
 62. A.W. Weissman

  Nadat ik wederom geklaagd heb over de levertijd en nu ook over de levering van een ander merk dan besteld, heeft Kruidvat mij teruggebeld (en per mail bevesigd). Eerdere mails aan Kruidvat zouden door hun spam-filter geblokkeerd zijn. Kruidvat heeft mij aangeboden een (iets grotere) Teco te leveren ter vervanging van de Stein.
  Ik denk dat ik van dit aanbod maar gebruik zal maken en dan maar zien hoe dat verloopt.

    /   Reply  / 
 63. A.W. Weissman

  Op 11 november heeft Kruidvat de verzendkosten voor retourzending teruggestort en….

  na retourzending van de Stein is vandaag 913 november) de beloofde TECO afgeleverd.
  Een wereld van verschil en ik heb nog niet eens de tijd gehad om de optimale instellingen uit te voeren.
  Strakker beeld, betere kleurverzadiging, enz.
  Kijkhoek is prima, weergave van dvd-speler idem.

  Het heeft “even” geduurd, maar het lijkt er op dat het geduld is beloond.

    /   Reply  / 
 64. A.W. Weissman

  913 november) moet natuurlijk zijn (13 november)
  :-)

    /   Reply  / 
 65. Suzanna - redactie

  Wow… en dat na vijf maanden! ha-ha. maar goed om te horen dat het voor jou goed is afgelopen. Super! Geniet van je TV.

    /   Reply  / 
 66. falconz

  @ Weissman (wellicht had je ‘t ook al via ‘t andere forum gelezen, maar daar zag ik niet dat jij ook de teco hebt ontvangen):

  jij hebt net als ik de Teco 26″ ontvangen. Is het bij jou ook zo dat wanneer je tv kijkt (via gewone coax, dus niet digitaal) naar een breedbeeld uitzending, er niet het volle beeld gebruikt wordt? Er is sowieso geen stand automatisch, die zelf het formaat aanpast aan de uitzending, maar als je een breedbeeld-uitzending op subtitle zet, dan heb je ‘t grootst mogelijke beeld. Alleen zit er dan onderin nog 2 of 3 cm zwart van links naar rechts. Stand normaal geeft helemaal een klein beeld, zoom al iets groter en subtitle dus ‘t grootst.
  Als je naar een “ouderwetse” 4:3 uitzending kijkt die je op uitvullen of weetik hoe die stand precies heet, heb je wél ‘t volledige beeld alleen ziet dat er vrij lelijk uit.

  Toen ik de dvd-speler via scart aansloot zag ik plotseling de stand “auto” gebruikt gaan worden en werd ook het volledige scherm gebruikt. Die stand bestaat dus wel, alleen is die bij tv via coax niet beschikbaar.

  Is dit bij jou ook zo? Hoor ‘t graag!

    /   Reply  / 
  1. A.W. Weissman

   In de Nederlandse (onvolledig vertaalde) gebruiksaanwijzing staat niet vermeld dat de stand automatisch alleen bij gebruik van scart werkt. Enig googelen levert die informatie wel op.
   Bij normale ontvangst via antenne is inderdaad nog een smalle zwarte balk onder en bovenin beeld zichtbaar. Volgens mij komt dat ten eerste doordat de TECO, net als veel andere LCD schermen, eigenlijk een monitor met ingebouwde tv-tuner is. De beeldverhoudingen van een (breedbeeld)monitor wijken iets af van die van een “ouderwetse” tv, wat dus leidt tot die zwarte balken bij niet-automatische beeldaanpassing.
   Overigens zie ik dit verschijnsel in iets andere vorm tegenwoordig ook op mijn oude beeldbuis-tv. Het lijkt er op dat uitzendingen regelmatig aangepast worden op het formaat van LCD- of plasmaschermen.

     /   Reply  / 
   1. falconz

    Dank voor je antwoord!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>