Crocs worden verboden

Crocs… Laten we één ding vooropstellen: wij vinden ze lelijk en zullen ze nooit dragen. Maar hele volksstammen denken daar blijkbaar anders over. Toch werden we eerder dit jaar al eens gewaarschuwd dat Crocs gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken. Zo kan je blijkbaar met deze schoenen vast komen te zitten in de naden van de treden op een roltrap. Een ziekenhuis in Pittsburgh voelde zich daarom genoodzaakt het plastic schoeisel dat veel door ziekenhuispersoneel gedragen wordt, te verbieden. En niet alleen in Amerika denken ze daar zo over…

EHBO
De Crocs worden in allerlei kleuren veel gedragen omdat ze gezondheidsvoordelen zouden hebben. Maar inmiddels wordt ook bekend dat het dragen van dit klompje gevaarlijk kan zijn. Zo hebben ze bijvoorbeeld grote gaten op de voet. Deze zijn nuttig als het om het laten ademen van je voeten gaat, maar ze beschermen  je voeten niet tegen bijvoorbeeld vallende injectienaalden. Het is al meerder keren voorgekomen dat een verpleegster met een injectienaald in haar voet zelf naar de EHBO moest hinkelen.
 
Statisch
Onlangs besloot ook een Weens ziekenhuis dat de Crocs tot verboden schoeisel worden gerekend. Ze zouden namelijk ook de veiligheid van patiënten in gevaar brengen omdat ze niet antistatisch zijn. Hierdoor kunnen de zo onschuldig uitziende klompjes de werking van elektronische apparatuur verstoren en zelfs laten exploderen. Dit is uit onderzoek gebleken. Verpleegster mogen daarom niet meer op hun Crocs de operatiekamers in en de intensive-care, dialyse- en radiologieafdelingen bezoeken.

Crocs
Een woordvoerder van Crocs zegt de gang van zaken te betreuren. Hij zegt dat de maatregelen overdreven zijn, maar dat de fabrikant volop bezig is met de ontwikkeling van antistatische Crocs.

Lees ook:Vanaf 26 oktober bij Lidl: Crocs!
Lees ook:Goedkope Crocs online bij Kruidvat
Lees ook:Pas op: nog meer Crocs in Nederland!
Lees ook:Vanaf 6 juli bij Lidl: verschillende maten en modellen Crocs
Lees ook:Crocs maken het bont

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>