Black Friday ook in Nederland?

In Amerika begint morgen traditiegetrouw de grote gekte (zoals je op de foto kunt zien) rondom de inkopen voor de feestdagen. Black Friday is de dag waarop winkels stunten met flinke kortingen en aanbiedingen. In Nederland is Black Friday minder bekend, maar door de opkomst van de kortingssites en koopjesjagers sterk in opkomst. Wie wil er nu geen Sinterklaas cadeau scoren met korting?

Waar in Amerika 31% (volgens USA TODAY) van de Amerikaanse huishoudens op Black Friday op koopjesjacht gaat, wordt in Nederland voornamelijk online geprofiteerd van deze dag. Doordat de online kortingen en kortingscodes van Amerikaanse en Britse ketens eenvoudig naar het vaste land van Europa overwaaien, zal er een groot aanbod online kortingen te vinden zijn. Hierdoor zal ook de drukte op de pagina`s van kortingssites en webwinkels flink toenemen. Een partij die vannacht (om 00.00 uur) ook start met het geven van kortingen online is bijvoorbeeld Apple.

Waar er op een gemiddelde dag 12.000 tot 13.000 bezoekers op de websites van IMBULL (www.actiecode.nl / www.kortingscode.nl / www.kortingscode.net) kortingen aan het zoeken zijn, ziet IMBULL de laatste dagen al een groei van 45% in paginabezoeken en verwachten ze deze ‘zwarte vrijdag’ minimaal 24.000 koopjesjagers te mogen verwelkomen. “Nederlanders zijn ├╝berhaupt al een op korting belust volkje. Als je daar de gestegen populariteit van het online shoppen en de aankomende feestdagen bij optelt, kun je aanvoelen hoe zwaar onze servers het in deze periode te verduren krijgen,” aldus Jochem Vroom, eigenaar van IMBULL. De drukte waar Vroom over spreekt in aanloop naar het eind van het jaar, is duidelijk terug te zien in Google Trends: ( Kortingscode @ Google ).

Lees ook:Zo vind je de beste deals op Black Friday
Lees ook:Dit zijn de populairste producten op Black Friday
Lees ook:Steeds meer online kortingsacties
Lees ook:5 euro extra korting bij H&M!
Lees ook:Shoppen in Amerikaanse webshops via MasterCard

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Black Friday ook in Nederland?

  1. Patricia de Ryck Auteur

    Mocht je nog meer leuke (nederlandse) webshops kennen die aan Black Friday meedoen, laat het dan weten.

      /   Reply  / 
  2. Hassankhan

    Nee, dank je!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>