Heineken Rugnummer-shirt: Als één team achter Oranje

Heineken introduceert Heineken Rugnummers. Een bijzondere campagne waarbij iedereen bij aanschaf van een kratje Heineken, het speciale Rugnummer-shirt met daarop een uniek nummer krijgt. Door dit nummer op facebook.com/Heineken te koppelen aan het persoonlijke Facebook-profiel, heeft elke voetballiefhebber dagelijks de mogelijkheid om tickets voor wedstrijden van Oranje te winnen. Het enige wat Oranje-fans daarvoor moeten doen is het uploaden van een foto of video van een legendarische supportersactie. Zo kan heel Nederland laten zien dat het als één team achter Oranje staat. Het Heineken Rugnummer-shirt is vanaf begin mei in de Nederlandse supermarkten te verkrijgen bij aanschaf van een krat Heineken voorzien van de speciale actiecover.

Het Heineken Rugnummer-shirt is vervaardigd van hoogwaardig materiaal en is subtiel afgewerkt met oog voor de kleinste details. Zoals een QR-code aan de binnenkant, een Oranje-leeuw in het embleem op de borst en in de boord de tekst uit het eerste couplet van het Wilhelmus: ‘Een prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd.’ “Als sponsor van het Nederlands elftal wil Heineken graag laten zien dat Nederland echt als één team achter Oranje staat. Met het Rugnummer-shirt en de bijbehorende campagne willen we de verbondenheid van de Oranje-fans benadrukken; samen zijn we één groot team met als doel de EK-titel”, vertelt Heineken Marketing Manager Ralph Rijks.

“We zijn erg trots op dit unieke shirt. Het Heineken Rugnummer-shirt is deze zomer dé manier om te laten zien dat je een echte Oranje-supporter bent. Het shirt is fel oranje en van hoge kwaliteit; een shirt waar je mee gezien mag worden en dat bovendien voor ieder persoon uniek is door het speciale Rugnummer. Voetbalfans kunnen met een legendarische supportersactie ook nog eens echt laten zien dat zij net zo onverschrokken zijn als het Nederlands elftal zelf.” De meest legendarische en ludieke acties op de speciale Rugnummers-app op de Facebook-pagina van Heineken, worden dagelijks beloond met tickets voor wedstrijden van Oranje. De vakjury bestaat onder andere uit DJ Laidback Luke en EK ’88 winnaar Ronald Koeman. Koeman en Laidback Luke spelen ook mee in de commercial die de Heineken Rugnummers-campagne ondersteunt. De theme song is het nummer “We Are The Stars”, een speciaal door Laidback Luke gemaakte track. Vanaf 2 mei is de commercial op tv te zien. Vanavond om 20:00 uur wordt deze al op de Facebook-pagina van Heineken voorvertoond.

Het Heineken Rugnummer-shirt ligt officieel vanaf begin mei in de winkels en verschijnt in een oplage van 500.000. Daarnaast is het shirt beschikbaar via een actie in meer dan 1000 horecazaken door heel Nederland. De allereerste 200 shirts worden op 2 mei om 07:30 uur in de ochtend uitgedeeld bij C1000 De Jong in Leiderdorp. Voor deze speciale actie geldt, net als voor alle Heineken Rugnummer-shirts, op=op. Maar, ook aan de Oranje-fan die geen shirt heeft weten te bemachtigen is gedacht. Via de actieverpakking in de supermarkt kan namelijk een digitaal Rugnummer verkregen worden om zo alsnog aan de actie mee te kunnen doen.

Lees ook:Heineken EK Rugnummer-shirts vanaf vandaag verkrijgbaar
Lees ook:Heineken viert Koningsdag in W-hals shirt
Lees ook:Zeeman komt met oranje T-shirts voor Koninginnedag
Lees ook:Moedig oranje aan in je CATchy Holland shirt
Lees ook:Prijsverschillen tot 42 euro per shirt Nederlands elftal

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Heineken Rugnummer-shirt: Als één team achter Oranje

 1. Richard

  Heineken is echt heer en meester in reclame en artikelen rondom het EK WK en 30 april. Iedere keer denk je weer hoe verzinnen ze het, echt fantastisch van toeterhoed trompet tot pletterpet. Met dit shirt weet ik het niet, lijkt een beetje doorgeslagen te zijn icm facebook…….

    /   Reply  / 
 2. Patrick O.

  “De allereerste 200 shirts worden op 2 mei om 07:30 uur in de ochtend uitgedeeld bij C1000 De Jong in Leiderdorp.”

  Beetje jammer dat o.a ik het shirt al heb gespot tijdens Koninginnenacht 2012… (Nijmegen e.o)
  2 mei om 07:30 uur in de ochtend … Dan pas zou hij toch verspreid worden?¿.. Jammer! (Had wel exclusief moeten blijven dan..)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>