Zeeman statiegeldtas na Tilburg, nu ook in Amsterdam

Na de succesvolle introductie van de zogenaamde ‘statiegeldtas’ in de regio Tilburg, breidt Zeeman deze vervanger van de plastic tasjes nu ook uit in de regio Amsterdam. Vanaf zaterdag 2 november a.s. test de textielsuper hoe de Amsterdamse klanten reageren op het voor Nederland unieke fenomeen van de statiegeldtas. Tegelijkertijd start eenzelfde test in een regio in Frankrijk, waar Zeeman inmiddels 172 winkels heeft.

Hoe werkt het?
Als klanten geen eigen tas bij zich hebben, heeft Zeeman de oplossing.
Zeeman klanten kunnen aan de kassa een statiegeldtas kopen voor één euro. Deze tas is gemaakt van gerecycled polyester en vele malen te gebruiken. Een opbergzakje dat in een handtas past zit aan de tas vast. Compact en geschikt om altijd bij de hand te hebben.Bij inlevering van de tas krijgen klanten hun euro statiegeld terug. Ook als de tas vies of stuk is. Zeeman zorgt vervolgens voor het recyclen van de ingeleverde tassen.

Waarom
Plastic afval is een groot probleem. In de Grote Oceaan drijft een ‘plastic soep’ van 34 keer de oppervlakte van Nederland. Vissen en vogels zien kleine stukje plastic aan voor voedsel, eten deze op en sterven uiteindelijk van de honger. Honderdduizenden per jaar.

De feiten over plastic tasjes:
- 92% wordt eenmalig gebruikt
- Elk jaar worden in Nederland 1,4 miljard plastic tasjes uitgegeven
- Dat is 300 per persoon per jaar
- Gemiddeld wordt een plastic tasje 12 tot 20 minuten gebruikt
- Plastic heeft 1000 jaar nodig om te verteren

Lees ook:Nooit meer gratis plastic tasjes als je gaat winkelen
Lees ook:Grote winkelketens maken zich sterk voor minder plastic tasjes
Lees ook:Bas Kosters Zeeman-collectie nu verkrijgbaar
Lees ook:Gratis: hippe herbruikbare tas
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing voor eendjesracebaan van Zeeman

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>