Vrouw heeft broek aan in kledingkeuze partner

Nederlandse mannen trekken zich erg veel aan van hun partner als het om kledingadvies gaat. Zo geeft maar liefst 62 procent aan bereid te zijn de eigen kledingstijl aan te passen voor hun wederhelft. Vrouwen zijn over het algemeen veel minder gevoelig voor het commentaar op hun kleding. Zo blijkt uit onderzoek van Kortingscode.nl onder 1.050 online shoppers.

Als een koppel samen de deur uitgaat kleedt maar liefst 70 procent van de mannen zich om als de partner een opmerking maakt over de kledingkeuze. Nederlandse vrouwen nemen dan ook geen blad voor de mond en zijn bijna altijd eerlijk als ze iets niet mooi vinden. Jelle van der Bij, van Kortingscode.nl: “Vrouwen houden van shoppen en zijn vaak veel bewuster met kleding bezig dan mannen. Dit zou goed kunnen verklaren waarom mannen hun advies opvolgen.”

De meeste mannen zijn erg te spreken over de kledingstijl van hun geliefde. Meer dan de helft is het helemaal eens met de kledingkeuze van zijn partner. Vrouwen zijn echter vaker ontevreden. Opvallend, vindt van der Bij: “Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat twee derde van de vrouwen de Nederlandse man een 7 of hoger geeft voor zijn kleding. De onvrede blijkt dus vooral bij de eigen partner te liggen.”

Vrouwen winden er geen doekjes om wanneer ze ontevreden zijn over de kleding van hun partner. Slechts vier procent van de vrouwen is niet eerlijk wanneer ze een kledingstuk niet leuk vinden staan. Vooral mannen in de leeftijdscategorie 65+ hebben het zwaar te verduren. Niet alleen zijn 65+ers het minst tevreden over de kledingstijl van hun partner maar zij zijn hierover ook het eerlijkst. Daarnaast zijn het minst te spreken over de kledingstijl van mannen in Nederland in het algemeen.

Lees ook:Bijna 40 procent van de Nederlanders niet blij met cadeau
Lees ook:Vrouwen shoppen voor mannen
Lees ook:Mannen klussen liever alleen; inleveren gereedschap Wecycle
Lees ook:Cadeauwensen mannen en vrouwen zijn erg verschillend
Lees ook:Vrouwen verstoppen recente aankopen voor partner

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>