Bijna een op de vijf Nederlandse vrouwen speelt dagelijks games

Dagelijks gamen alleen iets voor mannen? Recent onderzoek in opdracht van Samsung bewijst het tegendeel. Bijna een op de vijf Nederlandse vrouwen, ook wel ‘Gamehers’ genoemd, speelt dagelijks games op de smartphone of tablet. Gemiddeld wordt er elke dag drie kwartier op de tablet of smartphone gespeeld. Opvallend is dat vrouwen in de leeftijd van 55-65 jaar het vaakst het initiatief nemen om samen een potje te gamen.

Vier op de tien (41%) Nederlanders geeft aan minstens een keer per week te gamen, terwijl dat bij het luisteren van muziek en het streamen van films en televisie slechts de helft is (22%). Gratis gamen is bovendien een populaire vrijetijdsbesteding. Een op de drie (33%) geeft aan minstens eens per maand een gratis game te spelen.

“Dat juist vrouwen graag samen met anderen gamen is niet zo vreemd. Vrouwen investeren van nature meer in hun relaties met anderen”, zegt psycholoog en schrijfster Pieternel Dijkstra. “Door samen met een vriendin of huisgenoot te gamen, geven ze de boodschap af: ‘Ik vind het leuk om dit samen met jou te doen’. En dat versterkt de onderlinge band. Vrouwen spelen daarbij vaak geen gewelddadige games met elkaar, zij spelen liever ‘vreedzame’ competitieve games.”

Lees ook:Nederlanders willen het liefst een tablet cadeau
Lees ook:Gamequeen gezocht!
Lees ook:Kleur bekennen met DIESEL collectie voor gadgets
Lees ook:Winkeldieven steeds gewelddadiger; aantal verdrievoudigd
Lees ook:Aantal tabletgebruikers stijgt tot ruim 2,8 miljoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>