Scapino maakt doorstart, maar niet zonder verlies van banen

Vorige week werd schoenenketen Scapino failliet verklaard. Over de schoenenwinkel, die onderdeel is van het al eerder failliet gegane Macintosh, is vandaag bekend geworden dat er een doorstart zal komen. Scapino wordt overgenomen door Ziengs. Door de overname blijven van de tweehonderd winkels tussen de 140 en 180 winkels open. Zo’n tien tot twintig procent van de medewerkers zal zijn baan verliezen. Het precieze aantal wordt pas duidelijk als er meer duidelijk is over het aantal winkels dat open blijft. Er werken in totaal zo’n tweeduizend mensen bij Scapino.

Het is nog niet bekend wat er gaat gebeuren met de filialen van Dolcis en Manfield, twee andere ketens die vallen onder Macintosh. Er is goede hoop op een doorstart.

Lees ook:Scapino failliet verklaard
Lees ook:Dolcis, Invito en Manfield failliet
Lees ook:Ontslagen medewerkers Scapino furieus
Lees ook:Marlies Dekkers failliet; lees er alles over
Lees ook:Faillissement aangevraagd voor Macintosh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>