Nieuwe trend in tuinieren: verticaal!

Heb jij een beetje groene vingers? Toen wij anderhalf jaar geleden ons huis kochten deden we dat met name vanwege de mooie grote tuin. De tuin hebben we vanwege de verbouwing tot nu toe wel wat verwaarloosd. Hoogste tijd dus, en zeker vanwege het mooie weer, om onze tuin te voorzien van vrolijke planten met mooie bloemen!

Verticaal tuinieren

Waar ik zelf helemaal enthousiast over ben is de nieuwste trend in het tuinieren: verticaal tuinieren! Voor deze trend heb je niet eens een grote tuin nodig. Al heb je alleen een balkon een tuin formaat postzegel, dan nog kun je met deze trend aan de slag.

Verticaal tuinieren wordt ook wel Urban Gardening genoemd, omdat in de steden waar men weinig tuin heeft al langer met deze trend aan de slag is. Het verhaal gaat dat de naam van de bekendste wijk van Amsterdam, De Jordaan, afgeleid is van het woord Jardin, dat tuin betekent. Zelfs nu nog zie je in deze wijk, met de straten vernoemd naar bloemen, de kleine tuintjes op de stoep en tegen de muren aan. Niet allemaal planten naast elkaar, maar gezellig boven elkaar!

Je eigen moestuin op je balkon

Het fijne van verticaal tuinieren is dat je er alle kanten mee op kunt. Of je nou een verticale moestuin wilt, verticale vlindertuin of juist verticale planten die weinig verzorging nodig hebben, het kan allemaal.

Felle kleuren of pastel?

Bij Tuinmeubelen.nl zag ik hele leuke, praktische plantenbakken van het merk Minigarden. Als je een dergelijke plantenbak aan de muur hangt heb je binnen no-time je balkon of je tuin veranderd in een plek waar je lekker tot rust kunt komen. Wil je liever wat kleur? Dan is deze 5-delige plantenbak een goed idee! Hou je meer van wat romantiek en ben je praktisch ingesteld? De Knit collection van Curver met haar mooie pastelkleuren staat vast fantastisch in jouw tuintje. In deze plantenbakken zit een stop waarmee je kunt bepalen of je het water weg laat lopen of juist in de pot wilt houden. Super handig!

Heb jij bij het zien van deze leuke trend ook al weer zin om met je vingers in de aarde te wroeten? 

Lees ook:‘Tuinieren is kinderspel’ – handboek voor kinderen met groene vingers
Lees ook:Water, water en nog eens water
Lees ook:ADV: Lekker in de tuin
Lees ook:Verbouw overal je eigen groenten, fruit of kruiden
Lees ook:Geen groene maar roze vingers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>